Ξεκινά η εκπαίδευση πιλότων στην Κοζάνη- 7,5 εκ. ευρώ οι επενδύσεις από την Egnatia Aviation στην Κοζάνη

3 Min Read

Την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην Κοζάνη ανακοίνωσε την Πέμπτη και επίσημα η τρίτη μεγαλύτερη σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων στην Ευρώπη,η Egnatia Aviation.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την παρουσία στην Κοζάνη και την επέκταση των δραστηριοτήτων της Egnatia Aviation στο αεροδρόμιο «Φίλιππος», οι δύο ιδιοκτήτες της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας με βάση την Καβάλα, ανακοίνωσαν την έναρξη της εκπαίδευσης των 52 πρώτων πιλότων και άλλων 22 το Σεπτέμβρη.

- Advertisement -

«Η Κοζάνη ήταν από την αρχή στα πλάνα μας εδώ και μερικά χρόνια, καθώς έχει κατάλληλες καιρικές συνθήκες, το αεροδρόμιο εξυπηρετεί και ουσιαστικά αποφασίσαμε εδώ κι ένα περίπου χρόνο ότι η δεύτερή μας βάση θα θέλαμε να είναι εδώ» τόνισε ο ένας εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Λυμπεράκης.

«Έχουν γίνει πάρα πολλές επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να αξιοποιήσουμε το αεροδρόμιο της Κοζάνης που έχει χαμηλή κίνηση και να αποκτήσει πλέον μια δραστηριότητα και μια επιχειρηματική ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης.

Η Egnatia Aviation έχει ήδη ετοιμάσει τα γραφεία και τις αίθουσες θεωρητικών μαθημάτων στο κέντρο της πόλης καθώς και τα διαμερίσματα, στα οποία θα μείνουν οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι πιλότοι για λογαριασμό της Iraqi Airways.

Όπως τόνισαν οι ιδιοκτήτες, η εταιρεία θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις εντός του  αεροδρομίου της Κοζάνης έκτασης 2.000 τμ. και η Κοζάνη θα έχει την ευκαιρία να γίνει σημείο αναφοράς για τα αεροπορικά επαγγέλματα.

«Δεχόμαστε πίεση να εξυπηρετήσουμε πολύ περισσότερους μαθητές απ’ όσους μπορούμε» δήλωσε ο έτερος ιδιοκτήτης Γιώργος Ζωγραφάκης, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, δημιουργώντας τις υποδομές».

Στην περιοχή, σύμφωνα με την εμπειρία της Καβάλας, θα αναπτυχθούν επαγγέλματα σχετικά με το αεροπλάνο, πχ. Μηχανικοί αεροσκαφών κι έτσι η Κοζάνη θα αποκτήσει τη σχετική αεροπορική κουλτούρα, μπαίνοντας στον πανευρωπαϊκό χάρτη εκπαίδευσης.

Οι ιδιοκτήτες ευχαρίστησαν δημόσια το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, που από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

«Κινηθήκαμε από την αρχή προς το στόχο της αξιοποίησης του αεροδρομίου,  προσπαθώντας να κινητοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους και να γίνει η υποδομή αυτή πόλος ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης που ήτανπαρών στη συνέντευξη.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση