Λ. Ιωαννίδης: Προτεραιότητά μας να αξιοποιηθεί το Ξενία

2 Min Read

“Είμαστε στο δρόμο να υλοποιήσουμε αυτό που ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας, την αξιοποίηση δηλαδή του Ξενία» δήλωσε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ανακοινώνοντας  πως ο δήμος σε συνεχή διαπραγμάτευση με την Ελληνική Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκεται κοντά στην παραχώρηση του σημαντικού αυτού κτιρίου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού το Ξενία Κοζάνης «σώθηκε» από τις δημοπρασίες, από τις οποίες μόνο το Ξενία της Σκιάθου αξιοποιήθηκε και μάλιστα αγοράστηκε από την εταιρεία της Πτολεμαΐδας ΤΕ.ΝΑ., αφού για τα υπόλοιπα δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον.

- Advertisement -

«Έχουμε δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Ξενία, με παραχώρηση και  αλλαγή χρήσης» δήλωσε ο Λευτέρης Ιωαννίδης που έκανε αναφορά  στους όρους της ΕΤΑΔ που δεν είναι και πολύ συμφέροντες, όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη υπάρχει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης σε εξέλιξη, ενώ στην παρούσα φάση η ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξάγεται δεν αφορά το Ξενία Κοζάνης που εξαιρείται.

Ο κ. Ιωαννίδης επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για παραχώρηση του Ξενία στο δήμο. «Αυτή η δημοτική αρχή είδε πολύ ζεστά το θέμα και ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Ξενία της Κοζάνης. Αυτό θέλω να κρατηθεί στο δημόσιο διάλογο» επισήμανε.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση