“Σκέτη απογοήτευση” χαρακτήρισε την περιφερειακή αρχή η Γ. Ζεμπιλιάδου μιλώντας για τον πρώτο χρόνο θητείας

2 Min Read

Συνέντευξη τύπου έδωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της παράταξης “Ελπίδα” του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, η οποία επιτέθηκε στην Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “ο πρώτος χρόνος της παράταξης Ανατροπή Δημιουργία ήταν σκέτη απογοήτευση”.
Η κ. Ζεμπιλιάδου αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια σειρά τομέων όπως ενέργεια, υγεία, επιχειρηματικότητα, απασχολησιμότητα, συγκρίνοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Θ. Καρυπίδη με το τι έχει γίνει σήμερα μετά απο ένα χρόνο. Η κ. Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο για χαμένες θέσεις  εργασίας και χρήματα απο το ΕΣΠΑ, ύψους 280 εκ. ευρώ που είναι αναλυτικά 38,5 εκ. ευρώ απεντάξεις έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Περιβάλλοντος, 69 εκ. ευρώ απεντάξεις έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών, 152 χιλ. ευρώ απεντάξεις έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, 5 εκ. ευρώ από τη διοικητική μεταρρύθμιση, 42 εκ. από το ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας, από άλλες εκχωρήσεις απο τη μη απορρόφηση. “Είμαστε τελευταίοι γιατί δεν απορροφήθηκε το 100% του ΠΕΠ” είπε η κ. Ζεμπιλιάδου.
Η Γ. Ζεμπιλιάδου άσκησε, επίσης, κριτική για τις καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις, λέγοντας ότι δεν προχώρησαν τα προεδρικά διατάγματα για την Ακρινή και τους Αγ. Αναργύρους, αλλά και στις καθυστερήσεις στις διαδικασίες δημοπράτησης της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας και του έργου ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ “με διοικητικά τερτίπια”.

Μοιραστείτε την είδηση