Άνοιξε πάλι το απύλωτο στόμα του “συντρόφου” Πάνου Καμμένου (έτσι αυτοχαρακτηρίσθηκε ο ίδιος, όταν χρησιμοποίησε την προσφώνηση “σύντροφοι” στον χαιρετισμό του προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ). Μιλώντας από την Λέρο, έκανε μια “ανάλυση” για τα αίτια και τους υπαιτίους της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ανάλυση απολύτως ευθυγραμμισμένη με την …επιστημονική θεωρία του ότι οι κακοί ξένοι μας …ψεκάζουν για να κάμψουν το φρόνημα μας.
Με την «σοβαρότητα», που έχουν όλοι οι άρρωστοι συνωμοσιολόγοι, ανακάλυψε ότι για την οικονομική κρίση, που μας οδήγησε και στην ανθρωπιστική και πολιτική κρίση, χάριν της οποίας εμείς οι ψεκασμένοι τον ανεβάσαμε στην εξουσία, δεν ισχύουν όσα έλεγε ως τώρα. Όσα υποστηρίζουν και οι «σύντροφοι» συνέταιροι του. Ότι δηλαδή η κρίση είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Πράσινων και γαλάζιων (στις οποίες μετείχε και εκείνος).
Τώρα λοιπόν μας διαφωτίζει με μια μεγάλη αποκάλυψη:
«Η κρίση που δημιουργήθηκε και δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει τον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Μας χτυπήσανε και μας παλέψανε για να δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία, μας βάλανε στόχο για να παραδώσουμε τον πλούτο μας».
Αλλά επειδή, ως συνήθως, δεν έχει άμεση επικοινωνία η γλώσσα του με το μυαλό του, δεν σκέφθηκε ότι η δήλωση του αυτή συνιστά μια οδυνηρή ομολογία. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση στην οποία μετέχει, και η οποία αυτοδιαφημίζεται ως «αντιστασιακή», έναντι των ξένων πιέσεων και ως δεινή στις διαπραγματεύσεις, εκχώρησε τα πάντα σε εκείνους που καταγγέλλει. Έδωσε εκείνα που δεν είχαν δώσει οι προηγούμενοι. Ενεχυρίασε, υποθήκευσε, «το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας». Ακόμη και τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, τα μνημεία μας, που ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καμμένος.
Βαλτέ όλα αυτά πλάι στις μεγάλες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, που την μια μέρα μας ανακοινώνει ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την άλλη αποκαλύπτεται ότι αυτό θα ισχύσει μόνο για τις σχολές …που δεν έχουν ζήτηση. Αυτές δηλαδή που ακόμη και με εξετάσεις μπορεί κάποιος να εισαχθεί με μέσο όρο πολύ κάτω από την βάση.
Με τέτοιες παραληρηματικές συμπεριφορές, στο τέλος θα πιστέψω και εγώ ότι πράγματι μας ψεκάζουν. Ίσως επιλεκτικώς. Στην κορυφή του εποικοδομήματος.
Μοιραστείτε την είδηση