Νέα σειρά πιλότων της Iraqi Airways στην Κοζάνη – Φθάνουν την Παρασκευή

2 Min Read

Το πρωί της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου φθάνουν στην Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Κοζάνη οι 28 νέοι σπουδαστές της Egnatia Aviation, οι οποίοι αποτελούν τη νέα εκπαιδευτική σειρά της βάσης της Κοζάνης. Οι 28 νέοι σπουδαστές είναι Ιρακινής καταγωγής και θα εκπαιδευτούν για λογαριασμό της Iraqi Airways που ήδη εκπαιδεύει από τον Ιούνιο του 2018 52 πιλότους.
«Την Παρασκευή έρχεται το νέο γκρουπ στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους περιμένει λεωφορείο για να τους φέρει στην Κοζάνη, να τους εγκαταστήσουμε στα διαμερίσματά τους. Από τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία εισαγωγής και προσαρμογής» λέει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Λυμπεράκης.
Έτσι στην Κοζάνη συνολικά θα βρίσκονται από την επόμενη εβδομάδα 80 εκπαιδευόμενοι που θα κάνουν τα μαθήματά τους στο νέο κέντρο εκπαίδευσης στην οδό Καστοριάς, εκεί που στεγαζόταν παλιά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Δημοτική Αστυνομία.
Στο νέο κτίριο θα εγκατασταθούν σταδιακά και οι τρεις εξομοιωτές πτήσεων της εταιρείας που έχουν ήδη παραγγελθεί. Επόμενο στάδιο είναι η έναρξη από τον Απρίλη της πτητικής δραστηριότητας για τους 52 εκπαιδευόμενους που τελειώνουν τη θεωρητική εκπαίδευση.

- Advertisement -

«Ξεκινάμε με πέντε αεροσκάφη γιατί όταν θα βγουν και οι νέοι μαθητές στο πτητικό μέρος, δεν θα έχει τελειώσει η εκπαίδευση των προηγουμένων και θα μας χρειάζονται επιπλέον αεροσκάφη. Συνεπώς τα πέντε θα είναι για τη σειρά που ξεκίνησε τον Ιούλιο, ενώ θα έρθουν και άλλα από την Καβάλα για να καλύψουν τις ανάγκες» τονίζει ο κ. Λυμπεράκης.
«Με την εγκατάσταση της βάσης στην Κοζάνη διπλασιάζονται οι δυνατότητες που έχουμε σε μαθητές, καθώς η Καβάλα δεν έχει άλλη χωρητικότητα. Έτσι μπορούμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο και αυτό σημαίνει ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων σε ένα δύο χρόνια η Κοζάνη θα είναι ότι και η Καβάλα σε αριθμό μαθητών και σε δυναμική» καταλήγει ο γενικός διευθυντής της Egnatia Aviation.
Νέες σειρές μαθητών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, θα έρχονται κάθε δύο περίπου μήνες.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση