Σχεδίασε εξολοκλήρου την πρώτη ντισκοτέκ στην Ελλάδα ονόματι Help, στη λεωφόρο Συγγρού το 1969, μαζί βεβαίως με το πολύχρωμο, ψυχεδελικό λογότυπό της. Κατέστησε σημείο αναφοράς το εξώφυλλο του δίσκου «Το περιβόλι του τρελού» του Διονύση Σαββόπουλου, και δημιούργησε αμέτρητα λογότυπα, εταιρικές ταυτότητες και επαγγελματικούς χώρους. Υπήρξε αυθεντία στη δημιουργία εσωτερικών χώρων και μάλιστα ο γνωστός αρχιτέκτονας, (ζωγράφος, πανεπιστημιακός και συγγραφέας) Δημήτρης Φατούρος δίδασκε το έργο του στη Σχολή Αρχιτεκτονικής στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, ο Στέργιος Δελιαλής υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικές «μορφές» της πόλης, έτσι όπως εμφανιζόταν με μια παλιά μοτοσικλέτα με μπαγκαζιέρες και τις άνοιγε σαν άλλος Sport Billy για να βγάλει από μέσα ένα σωρό αντικείμενα και να μαγέψει τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής με τις διαλέξεις του για το design. Τελικά, εκτός από ταλαντούχος γραφίστας και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ήταν ίσως πάνω απ’ όλα ένας παθιασμένος συλλέκτης βιβλίων, επίπλων και χρηστικών αντικειμένων design.
Οι πιο παλιοί θα θυμούνται το Μουσείο Design Θεσσαλονίκης, που είχε στήσει τη δεκαετία του ‘90 στον χώρο εμπορικού καταστήματος στην οδό Μητροπόλεως, για να στεγάσει περισσότερα από 3.000 αντικείμενα βιομηχανικού σχεδιασμού από τη συλλογή του. Ήταν μια μεγάλη υπόθεση για την πόλη αλλά και τη χώρα συνολικότερα, καθώς υπό τη διεύθυνσή του στο Μουσείο διοργανώθηκαν εκθέσεις βασισμένες στη συλλογή του αλλά και άλλες, αφιερωμένες στο έργο διάσημων σχεδιαστών, όπως για παράδειγμα ο Mario Botta ή ο Ron Arad.
Όπως και να το δει κανείς, ο Στέργιος Δελιαλής διαθέτει μια εντυπωσιακή ιστορία ζωής. Μας την υπενθυμίζει ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου με το ντοκιμαντέρ «How to steal a chair» (Πώς να κλέψετε μια καρέκλα), το οποίο θα προβληθεί στο πλαίσιο του CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 23 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το inside story.
*Το ντοκιμαντέρ «How to steal a chair» θα παρουσιαστεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 23 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των προβολών του CineDocCineDoc. H ταινία ξεκίνησε την πορεία της από τα 52α Δημήτρια και το Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του ’17 πέρασε από το Μπουένος Άιρες (Φεστιβάλ BAFICI 2018), στο MoMA της Νέας Υόρκης ενώ τον Μάρτιο αναμένεται να ταξιδέψει στην Κύπρο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας Graphic Stories Cyprus.