Ευελπιστώ ότι δεν χρειάζεται να το επαναλάβω, για πολλοστή φορά, ότι αποδέχομαι το μέρος εκείνο της συμφωνίας των Πρεσπών που δίνει ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό στην γειτονική χώρα, αλλά διαφωνώ πλήρως με την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας. Δυστυχώς το λάθος έγινε. Και τώρα εισπράττουμε τις συνέπειες. Όπως είναι η ανακίνηση θέματος «μακεδονικής μειονότητας» όντος του ελληνικού κράτους. Κάτι για το οποίο βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Με πλαγιοβολές. Όπως το δημοσίευμα του BBC. Που …ανακάλυψε μια «καταπιεσμένη μειονότητα» άνω των εκατό χιλιάδων «εθνικώς Μακεδόνων».
Με περισσότερο ανιστόρητες και εξωπραγματικές εκτιμήσεις …πεθαίνεις. Ακόμη και εκείνοι που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, μετά το τέλος τους Β Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή συνεργάσθηκαν με τους Βούλγαρους κατακτητές, συμμάχους των Γερμανών, και αποτελούν σήμερα τους πιο θερμούς υποστηρικτές του «μακεδονικού αλυτρωτισμού», κυρίως στον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, είναι επισήμως καταγεγραμμένοι ως 35.000 άτομα. Τα οποία η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με την κοινή υπουργική απόφαση 106841 της 29.12.1982, αποκλείστηκαν από τον επαναπατρισμό ως «μη Έλληνες το γένος» πρόσφυγες του Εμφυλίου. Και εξαιρέθηκαν από τους νόμους 1540/1985 (για τις επιστροφές περιουσιών) και 1863/1989 (για την εξάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου), που επικύρωσαν αυτό τον αποκλεισμό. Με την απολυτή συμφωνία του ΚΚΕ, υπό τον Χαρίλαο Φλωράκη.
Τέτοιος αριθμός δεν υπάρχει ούτε στο μυαλό των γνωστών …μακεδονοπατέρων Σιδηρόπουλου, Λιθοξόυ και Τρεμόπουλου. Οι οποίοι άλλωστε μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε καθεστώς απολύτως ελευθέρων εκλογών στην Ελλάδα. Με ένα κόμμα αφειδώς χρηματοδοτημένο από το καθεστώς του τότε πανίσχυρου Γκρούεφσκι. Το «Ουράνιο Τόξο». Το οποίο, παρά την σύμπραξη κάποιων αθιγγάνων και μωαμεθανών με τους «εθνικά Μακεδόνες» του Σιδηρόπουλου, στις ευρωεκλογές του 2009 έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), από τις οποίες οι 2.594 στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας. Το 1994, το «Ουράνιο Τόξο» είχε αποσπάσει στο Νομό Φλώρινας 2.250 ψήφους – ποσοστό 5,7%. Αλλά στις Ευρωεκλογές 2009 κατέβηκε στις 1.195 ψήφους, ποσοστό 3.69 %, στο Νομό Φλώρινας, όπου ζουν οι περισσότεροι ομιλούντες το σλαβογενές γλωσσικό ιδίωμα.
Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα. Τα οποία δυστυχώς δεν βάρυναν στο μυαλό των δικών μας κυβερνητών κατά την σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών. Αφήνοντας περιθώριο, σε πάντα βουλόμενο, να κάνει την τρίχα τριχιά. Εκ του μη όντος.
Μοιραστείτε την είδηση