Α. Σπυρόπουλος: «Στη Δυτική Μακεδονία δεν έχουν γίνει όλα αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν»

4 Min Read

Στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Γ. Ζεμπιλιάδου

Στην Κοζάνη βρέθηκε την Παρασκευή ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών του στη Δυτική Μακεδονία.

- Advertisement -

Ο ίδιος κατά την περιοδεία του διαπίστωσε πως η ακρίβεια, η θέρμανση, η υπογεννητικότητα, η μείωση του πληθυσμού και η απολιγνιτοποίηση είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, πληροφορήθηκε πως ελάχιστα χρήματα έχουν αξιοποιηθεί από την περιφέρεια, από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά. «Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και αυτό που είδαμε από τη Θεσσαλία είναι το πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια δημοτική και μια περιφερειακή αρχή, οι οποίες θα μπορούν να συνεργαστούν με την κεντρική διοίκηση και να γίνουν έργα πνοής για τις περιοχές. Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως στη Δυτική Μακεδονία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν γίνει όλα αυτά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Σπυρόπουλος επίσης αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών και τη «διάλυση» της Θεσσαλίας λέγοντας πως το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη το οποίο κατατέθηκε στη ΔΕΘ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα, αποκλειστικά για τη Θεσσαλία και πως με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοπιστία θα μπορέσει να ανασυγκροτήσει την περιοχή. Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο για την κλιματική κρίση, ρίχνοντας βολές κατά της κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως πρέπει να αναβαθμιστεί η πολιτική προστασία και να στοχεύσουμε στην πρόληψη. 

Στη συνέχεια μίλησε για την ακρίβεια, η οποία συνεχίζει και ταλανίζει τους πολίτες. «Το πραγματικό εισόδημα των πολιτών μειώνεται ραγδαία εδώ και ενάμιση χρόνο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως οι έκτακτες επιδοτήσεις και το οποιοδήποτε «pass» δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων. 

Οι ίδιοι πρότειναν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα διευκολύνουν και θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, οι έλεγχοι στην αγορά για να εξαλειφθεί η αισχροκέρδεια, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, 120 δόσεις προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α.

Αναφορά έκανε επίσης και στη Γ. Ζεμπιλιάδου λέγοντας πως πιστεύει πως η ίδια αλλά και οι άνθρωποι τους οποίους έχει επιλέξει για να είναι στην παράταξη της, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τι προβλήματα υπάρχουν, είναι επιτυχημένοι επαγγελματικά στο χώρο τους και έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, την επόμενη τετραετία και πιστεύει πως μπορούν να πετύχουν. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η περιφέρεια να βαφτεί με οποιοδήποτε χρώμα, μας ενδιαφέρει η επόμενη τετραετία να είναι μια τετραετία ανάπτυξης και προόδου της Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Τέλος, ανέφερε πως απώτερος στόχος είναι οι Ευρωεκλογές και πως θέλουν το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τις δυνάμεις του και να καταστεί μια σοβαρή, ουσιαστική, προοδευτική, τεκμηριωμένη και σοβαρή αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχώς κάνει λάθη, υπάρχουν παραλείψεις και φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση