“Αχρείαστες» οι μισές διακομιδές του ΕΚΑΒ – Ακόμα για σπασμένο χέρι χρησιμοποιούν το ασθενοφόρο…

2 Min Read

Με συνολικά 7-9 ασθενοφόρα στη βάρδια λειτουργούν οι τομείς του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο παλιός στόλος των ασθενοφόρων έχει αντικατασταθεί και με τις δωρεές θα φτάσει στα 37 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, μεταξύ των οποίων και κινητές μονάδες, όμως στο τέλος του 2019 από τα 37 ασθενοφόρα θα κινούνται μόνο τα επτά, λόγω συνταξιοδότησης και μη αντικατάστασης προσωπικού.
Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την επιφόρτιση των πληρωμάτων με δευτερογενείς διακομιδές στερούν πληρώματα σε επείγουσες περιπτώσεις.
«Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι να ασχολείται με το επείγον. Σοβαρές διακομιδές, πολυτραυματίες, κατάγματα λεκάνης, όχι να κουβαλάμε ανθρώπους με κατάγματα άνω άκρου. Το σπασμένο χέρι θα το μεταφέρουμε με το ΕΚΑΒ, για ποιο λόγο;» αναρωτιέται ο Θωμάς Σαραφίδης, πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το 1/3 με μισό των διακομιδών αποτελούν αυτές οι περιπτώσεις, σύμφωνα με τους διασώστες.
Σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος μίλησε για τις 286 προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Θωμάς Σαραφίδης λέει ότι από όλους όσοι προσλήφθηκαν κανένας δεν ήρθε στη Δυτική Μακεδονία και χτυπάει για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου.
Οι εργαζόμενοι καλούν σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους για να λυθεί το θέμα αυτό. «Αν δεν βάλουμε τα ζητήματα στο τραπέζι» τονίζει ο κ. Σαραφίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση