Αχτσιόγλου: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη

4 Min Read

Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ η Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο των περιοδειών που κάνει σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σύμφωνα με την ίδια, το μοντέλο ηγεσίας, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια επικεφαλής, είναι ένα μοντέλο το οποίο βασίζεται σε δομές, επιστημονική γνώση και τεχνική επάρκεια, ώστε να συναντηθεί με τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Στόχος είναι να ασκήσουμε δομική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και αύριο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε τροχιά διακυβέρνησης για τον τόπο» τόνισε.

Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να οργανωθεί ο πολιτικός χώρος, διότι πρέπει να δοθεί προοπτική σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις εκλογές. «Οι πολίτες αναζητούν μια προοδευτική εναλλακτική πολιτικής διακυβέρνησης σε αυτή τη χώρα».

Στη συνέχεια στάθηκε στις πυρκαγιές και αυτού του καλοκαιριού, λέγοντας πως το κράτος ήταν ο μεγάλος απών και πως εκτός του φυσικού πλούτου, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. «Δεν είναι δυνατόν η καθημερινότητα μας να είναι αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι». Σημείωσε πως αυτό που ζήσαμε ήταν μια ακραία συνθήκη, καθώς η χώρα μας είχε το μισό αριθμό πυρκαγιών απ’ ότι είχαμε το ‘20-’22, αλλά χάθηκε η τριπλάσια έκταση οικοσυστήματος, βιώνοντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Είναι προφανής η διαχειριστική ανεπάρκεια, είναι πρόδηλο ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα οριακά εγκληματικό κράτος και είναι επίσης πρόδηλο ότι καμία προτεραιότητα προετοιμασίας ή πρόληψης δεν υπήρχε από αυτή την κυβέρνηση. Είναι προκλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, στο τέλος της ημέρας να λες ότι έτσι θα είναι τα πράγματα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως κοινωνία συνολικά ότι θα καιγόμαστε κάθε χρόνο και να αισθανόμαστε διαρκή ανασφάλεια με μια κυβέρνηση να μας λέει πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε».

Η κ. Αχτσιόγλου συνέχισε λέγοντας πως η οικονομική κρίση είναι σκληρή, πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές το καλοκαίρι και πως βιώνουν εργασιακές συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης και εξευτελισμού, ιδίως για τους νέους ανθρώπους ή βιώνουν ακραία βαρβαρότητα και βία, αναφερόμενη στο περιστατικό των χούλιγκανς, οι οποίοι διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα με αποτέλεσμα ένας νέος άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

«Η χώρα μας έχει δυνατότητες, η ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι μια κοινωνία που να απαιτεί καλύτερα και να ζει καλύτερα, για τη μεγάλη πλειοψηφία της» τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στους εργαζόμενους, τους νέους ανθρώπους, ανθρώπους της δημιουργίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αγροτική τάξη, λέγοντας πως αυτή την προοπτική μπορεί να τη δώσει μόνο ένας πολιτικός χώρος όπως αυτός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και μπορεί να ηγηθεί μιας προοπτικής και πορείας για την ελληνική κοινωνία». 

Τέλος, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να κάνει κάποια «μανούβρα» που να αφορά χαρακτηρισμούς ή ταμπέλες για το αν πρέπει να είναι προς τα αριστερά ή προς το κέντρο. Το κρίσιμο για την ίδια είναι να γίνει συζήτηση για το περιεχόμενο της πολιτικής του κόμματος και ποιες είναι οι απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και πως θα τους δοθεί μια ρεαλιστική και εναλλακτική διαδρομή, δηλαδή το πως θα μπορούσε να είναι «αλλιώς» το μέλλον τους. «Η ταυτότητα μας είναι δεδομένη, είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, που θα πρέπει να απευθυνθεί στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο. Επιδιώκουμε να εκφράσουμε και να πείσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση