Άδ. Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει η ΜΕΘ Κοζάνης εκτός λειτουργίας»

5 Min Read

Στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Την Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός υγείας, και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπεύθυνος του Κυβερνώντος κόμματος, για τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών, στη Δυτική Μακεδονία.

- Advertisement -

Το απόγευμα ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης όπου είχε σύσκεψη με το Δήμαρχο Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη ο οποίος του εξέφρασε τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που έχουν οι δημότες της Κοζάνης. Ο δήμαρχος σημείωσε πως πέραν της γενικότερης «φυγής» του κόσμου από την περιοχή λόγω των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, υπάρχουν και αρκετοί που φεύγουν καθώς θέλουν να βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα για να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε καλές δομές υγείας. 

Ο κ. Κοκκαλιάρης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, «Μαμάτσειο» σημειώνοντας πως θέλουν να παραμείνει ένα καλό νοσοκομείο, να ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί. «Το θέμα με τη ΜΕΘ πρέπει να λυθεί γιατί είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας καθώς φαίνεται και από τα νούμερα των ασθενών που εξυπηρετεί. Θέλουμε να ανεβάσουμε όσο γίνεται την ποιότητα της υγείας στην περιοχή μας». 

Ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός και ανέφερε πως το να μείνει εκτός λειτουργίας ή να μην υπάρχει ΜΕΘ στην Κοζάνη, είναι εκτός συζήτησης και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. «Ασφαλώς και θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΜΕΘ Κοζάνης. Εμείς κάναμε παρέμβαση για να μην κλείσει και δεν τίθεται ζήτημα ότι χρειάζεται να λειτουργεί. Δεν αμφισβητείται το ότι πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα για αυτό. Το αν θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε και τη μονάδα της ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο, είναι άλλη κουβέντα. Μακάρι να μπορέσουμε» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Για το θέμα του υγειονομικού χάρτη ο υπουργός ανέφερε πως θα περιμένει την περιφέρεια να τελειώσει τη μελέτη που κάνει και δεν θα νομοθετήσει, ούτε θα αποφασίσει κάτι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.  

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε, εν μέσω άλλων, πως έχει «πέσει στο τραπέζι» μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, κ. Τσεβεκίδη, να δημιουργηθεί μια Υγειονομική Περιφέρεια μόνο για τη Δυτική Μακεδονία καθώς τώρα υπάγεται στην 3η Υ.ΠΕ.. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοκκαλιάρης, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και θα έλυνε πολλά προβλήματα. Ο υπουργός σημείωσε πως «πάρα πολλοί περιφερειάρχες έχουν ένα τέτοιο αίτημα και αρκετοί πιστεύουν πως θα ήταν καλύτερο να διαχωριστούν οι Υ.ΠΕ. και να είχαμε μια για κάθε περιφέρεια. Ακούω τα επιχειρήματα και δεν θέλω να αποφασίσω βιαστικά. Είναι μια συζήτηση που θέλει κουβέντα για να δούμε αν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν είμαι κατά αλλά πρέπει να το δούμε. Η υγεία είναι ένας πολύ ειδικός χώρος που δεν σηκώνει καθυστέρηση».

Ενώ ένα πάγιο αίτημα από το νοσοκομείο Κοζάνης, είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο που χρειάζεται η περιοχή. «Στέλνουμε τουλάχιστον 250 περιστατικά εκτός Κοζάνης και είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός για να δικαιολογήσει τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος στο Μαμάτσειο». Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός, ο οποίος στάθηκε στη χρησιμότητα του για την περιοχή και υπογράμμισε πως θα συζητηθεί όταν συζητήσουν για το νέο υγειονομικό χάρτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Γιώργος Δακής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης, ο διοικητής του Μαμάτσειου Δημήτρης Σιόλιος κ.α.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Κοζάνης, ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε σε διευρυμένη συνεδρίαση στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθησε περιοδεία στον Κρόκο, την Πτολεμαΐδα, στο Μεσόβουνο και στους Πύργους Εορδαίας.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση