Άδεια… τραπέζια για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με τα νέα μέτρα. Σε ισχύ από τα ξημερώματα οι νέοι περιορισμοί

2 Min Read

Την ώρα που οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ καθημερινά σε επίπεδο χώρας και επίπεδο ΠΕ Κοζάνης, η Κυβέρνηση επιτάχυνε την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, για να προλάβει τις συγκεντρώσεις τις Πρωτοχρονιάς σε χώρους εστίασης και ιδιωτικούς χώρους.

Από τις 6 τα ξημερώματα αύριο τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα και προβλέπουν:

  • Ωράριο στην εστίαση έως τα μεσάνυχτα
  • Κατ’ εξαίρεση την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η εστίαση θα κλείσει στις 02:00
  • Απαγόρευση μουσικής σε όλους τους χώρους
  • Επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι
  • Σε κάθε τραπέζι έως έξι άτομα
  • Απόσταση μεταξύ τραπεζιών 1,5 μέτρα

Όσον αφορά στις μάσκες, η χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση είναι υποχρεωτική. Συστήνεται η διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στα γήπεδα ισχύει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Αυξάνεται η τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

 

Οργή από τους επιχειρηματίες εστίασης

Τα νέα μέτρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Οι τελευταίοι λένε πως με τα μέτρα αυτά και συγκεκριμένα με την απαγόρευσης της μουσικής, οι επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού βασίζονται σε αυτή.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι δεν θα δουν γεμάτα τραπέζια για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, αναφέρουν: «Κάναμε τις απαραίτητες προμήθειες για την Πρωοχρονιά, είχαμε κρατήσεις, είδαμε ενδιαφέρον από τον κόσμο και ξαφνικά άρχισαν οι ακυρώσεις και ο φόβος με όσα ακούγονται από την Κυβέρνηση από προχθές και με την ανακοίνωση των μέτρων σήμερ. Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση» είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Εστίασης Κοζάνης Αλέκος Βουτυρής.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση