Γεωργιάδης: Και η απολιγνιτοποίηση δεν έγινε και τις χρηματοδοτήσεις πήρε η Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

«Είμαστε εδώ για να δούμε πως θα εφαρμοστεί σωστά το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της  επίσκεψης του σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε αρχικά στην Πτολεμαΐδα, όπου είχε συνάντηση με το Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ. Στην Κοζάνη είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Παύλο, ενώ αργότερα το απόγευμα βρέθηκε στα εγκαίνια του Επιχειρηματικού Πάρκου της ΒΙΠΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε πως η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στην τελική ευθεία έναρξης ενός  γενναίου προγράμματος και υπογράμμισε πως η απολιγνιτοποίηση είχε ήδη συντελεστεί πριν το 2019 χωρίς κανένα σχέδιο και καμία  πρόβλεψη.

«Ο Πρωθυπουργός ήρθε και είπε ότι αυτό θα γίνει με σχέδιο. Και θα γίνει όπως πρέπει όχι απλά να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά να τις αυξήσουμε. Γι’ αυτό διεκδικήσαμε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα ύψος περίπου 5 δις. Λόγω του πολέμου όμως η απολιγνιτοποίηση ανεβλήθη. Άρα αυτό που έχει συμβεί είναι ότι και τα χρήματα πήραμε και απολιγνιτοποίηση δεν έγινε. Άρα στην πραγματικότητα τίποτα για την Δυτική Μακεδονία δεν έχει πάει καλύτερα από αυτό».

Αναφορικά με τις επενδύσεις πρόσθεσε πως για να ξεκινήσουν θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προγραμμάτων.  «Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι στρατηγικές επενδύσεις. Και είναι μόνο η αρχή. Από το 2023 και μετά θα διατεθούν εδώ απέραντοι πόροι. Η Δυτική Μακεδονία είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ίσως το πιο κεντρικό σημείο της πολιτικής του. Μου είναι αδιανόητο να μην έχει καταλάβει η Δυτική Μακεδονία τι συμβαίνει εδώ. Το μισό υπουργείο Ανάπτυξης ασχολείται με την Δυτική Μακεδονία» υπογράμμισε.

 

Τον κ. Γεωργιάδη συνόδευαν ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γεώργιος Στύλιος, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τοπικοί βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση