Αφιερωμένος στους ντόπιους φωτογράφους ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Φωτοδιόδου

2 Min Read

Ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων ξεκίνησε από χθες το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης με την παρουσίαση της δουλειάς της Σούλας Παλέντζα. Ο κύκλος αυτός θα έχει στο επίκεντρό του δουλειές φωτογράφων από την Δυτική Μακεδονία.
Η Σούλα Παλέντζα ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2004 και γρήγορα κέρδισε συμμετοχές σε πολλές φωτογραφικές εκθέσεις της χώρας και του εξωτερικού.
«Έκανα τα πρώτα μου βήματα στο Φωτογραφικό Εργαστήρι και συνεχίζω 15 χρόνια τώρα» λέει η κ. Παλέντζα που είχε τη φωτογραφία πάντα μεράκι, ενώ το θέμα είναι και λίγο οικογενειακό «αφού απ’ όλο το σόι με τη φωτογραφία ασχολούμαστε πέντε άτομα».
Η θεματολογία της κ. Παλέντζα ποικίλλει. «Τίποτα δεν με αφήνει ασυγκίνητη, από ένα σαλιγκάρι μέχρι την κίνηση στο δρόμο».
Στη χθεσινή της παρουσίαση εστίασε, ωστόσο, σε πέντε θεματικές, τοπία, ζώα, στιγμές καθημερινότητας, χρώμα αλλά και νυχτερινές περιπλανήσεις, εμπνέοντας το κοινό που βρέθηκε στο Εργαστήρι.
Εξηγώντας την επιλογή των φετινών εκδηλώσεων ο υπεύθυνος της Φωτοδιόδου Σάκης Δαζάνης ανέφερε ότι « η Φωτοδίοδος θέλησε να ρίξει τα φώτα στην περιφέρεια, γιατί η περιφέρειά μας βγάζει καλούς φωτογράφους και έχει καλό υλικό, ενώ είναι καλό για τους μαθητές να γνωρίζουν τους φωτογράφους της περιοχής τους».
Το επόμενο διάστημα οι φωτογράφοι που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους θα είναι οι Σάββας Δουβαρτζίδης, Κώστας Λατσκούλης, Κώστας Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Καραγιώργος και Νίκος Καλλιανιώτης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση