Αφού δεν μας περισσεύουν, γιατί δε συντονιζόμαστε;

2 Min Read

 

Η περιοχή μας έχει ανάγκη απο πολλά. Κυρίως, όμως, φαίνεται ότι έχει ανάγκη απο συντονισμό. Αυτό δηλοί το αποσπασματικό των ενεργειών εξωστρέφειας (βλέπε εκθέσεις, εμποροπανηγύρια και φεστιβάλ), τα οποία διοργανώνονται κάθε λίγο και λιγάκι.

- Advertisement -

Παρατηρείται, λοιπόν, εντονότατα το εξής φαινόμενο. Δήμοι, επιμελητήρια,  η Περιφέρεια και άλλοι διοργανώνουν ένα γεγονός, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας ή της επιχειρηματικότητας. Ως εδώ έχει καλά. Δεν θα ήταν, όμως, καλύτερα εάν συμφωνούσαν σε έναν κοινό σχεδιασμό, συντονίζοντας τους διαθέσιμους πόρους -που ούτως ή άλλως δεν είναι μετρημένοι- προκειμένου να επιτύχουν μεγαλύτερη οικονομία και απήχηση;

Τι νόημα έχει κάθε λίγο και λιγάκι οι εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις ως επί το πλείστον, να καλούνται δεξιά και αριστερά, να προβάλλουν τα προϊόντα τους, αν το εμπορικό γεγονός δεν εγγυάται μεγάλη συμμετοχή κόσμου, αντίστοιχη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης και εν τέλει αύξηση των εμπορικών πράξεων;

Στο πλαίσιο αυτό, λίγη σημασία έχει ποιος θα μπει μπροστά, αφού ο στόχος είναι κοινός. Εκτός αν το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά ο καθένας να στήσει το δικό του παραμάγαζο.

Για να μην τα πολυλογούμε, πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε να κάνουμε και που θέλουμε να επενδύσουμε, ξεκινώντας απο τα βασικά, δηλαδή τις υποδομές μας, τους ανθρώπους μας και τα χρήματα που έχουμε. Αλλιώς, θα πρέπει να αρκεστούμε σε μερικές μικροφιέστες, στις οποίες ο ένας θα ευχαριστεί το άλλο και θα τσοντάρει ότι έχει ευχαρίστηση.

Μοιραστείτε την είδηση