Αυτόν ποιος θα τολμήσει να τον δικάσει;

3 Min Read

Το ότι έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά τον επηρμένο Γιάνη Βαρουφάκη και το καλάμι του, το επιβεβαιώνουν ο ένας μετά τον άλλο οι κορυφαίοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλος με δηλώσεις του, όπως οι Γιουνκέρ, Ντάϊσελμπλουμ και άλλοι, και άλλος με αποκαλυπτικές καταγγελίες σε βιβλία, όπως ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, πριν λίγες ημέρες και προχθές ο νυν επίτροπος Οικονομικών της Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί.

Όλοι τους περιγράφουν έναν ξερόλα αλαζόνα, αντίστοιχο του οποίου συναντάμε μόνο στο πρόσωπο του άλλου εξυπνάκια, του Νίκου Παππά. Και όλοι τους συμφωνούν ότι αποτέλεσμα των «εξυπνάδων», αυτού του ολέθριου υπουργού της πρώτης κυβέρνησης Συριζανέλ, ήταν να χρεωθεί ο ελληνικός λαός με πρόσθετα βάρη, αφού τα πειράματα του μας κόστισαν πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων. Στην πλέον συντηρητική εκτίμηση η ζημιά υπολογίζεται στα εξήντα δισεκατομμύρια. Και σε άλλες ανεβαίνει στα ογδόντα με ενενήντα.

- Advertisement -

Μιλάνε όλοι, με πάσα άνεση, για ένα χορό δισεκατομμυρίων. Όταν οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα πετσοκόβονται για να εξοικονομηθούν τριακόσια έως τετρακόσια εκατομμύρια.

Επειδή όμως η επιλογή του Βαρουφάκη ήταν κορυφαία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ουδείς, από το κυβερνητικό στρατόπεδο, διανοείται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συγκροτηθεί, όχι απλώς «εξεταστική» αλλά ανακριτική επιτροπή για το συγκεκριμένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού και τον δράστη του. Διότι, βεβαίως, ό,τι διέπραξε ο Γιάνης το ευλογούσε με την συγκατάθεση του ο Αλέξης.

Οι αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται ότι, με κοινό νου λειτουργώντας, προειδοποιούσα, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, ότι «θα τον πληρώσουμε ακριβά» τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά ομολογώ ότι στερούμαι φαντασίας. Διότι δεν μπορούσα να εκτιμήσω ότι αυτή ην πληρωμή θα έφτανε σε τέτοιο ύψος, τόσων δισεκατομμυρίων. Εισπράττοντας, τότε, την οργή όσων ενθουσιάζονταν από τα «ουαου» και τα άλλα επικοινωνιακά τερτίπια του εν λόγω εξυπνάκια. Του οποίου το «σπεσιαλιτέ» είναι ακριβώς αυτό που του καταλογίζει και ο Μοσκοβισί: Η μανία της αυτοπροβολής του.

Την ώρα που γράφω δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός. Οπότε δεν γνωρίζω αν το πάθημα έγινε μάθημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Αν δηλαδή ήλθε η ώρα, μετά το φιάσκο του «νόμου Παππά» να απαλλαγεί και από αυτό τον εξυπνάκια, που ως τώρα εμφανίζεται ως το δεξί του χέρι. Απλώς το εύχομαι.

 

      Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 [email protected]

Μοιραστείτε την είδηση