Αυξάνονται οι καρδιοπαθείς άνεργοι

1 Min Read

Το αυξημένο και παρατεταμένο άγχος της αναζήτησης δουλειάς και των πόρων για να ζήσουν και η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής λόγω έλλειψης χρημάτων, αυξάνουν στους μακροχρόνια άνεργους τον κίνδυνο για εμφράγματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οι επιστήμονες παρατηρούν πως οι καρδιοπαθείς άνεργοι κινδυνεύουν, λόγω της αλλαγής των προτεραιοτήτων τους και του άγχους που αποκτούν με την καθημερινότητα.
Οι μακροχρόνια άνεργοι σε σχέση με αυτούς που εργάζονται έχουν υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, αλλά και υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης. Επίσης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας, ενώ πιο δύσκολα πάνε στο γιατρό και δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, σύμφωνα με τον καρδιολόγο Χαράλαμπο Τσεβεκίδη.
Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 24.000 εμφράγματα, 30.000 αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και 5000 περιστατικά αιφνίδιου θανάτου. Τα στοιχεία δόθηκαν από την ελληνική καρδιολογική εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου της που ήταν αφιερωμένο στην πρόληψη του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.
«Το ζήτημα είναι να έχουν όλοι ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε φάρμακα και στην τροφή» τονίζει ο κ. Τσεβεκίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση