Αγανακτισμένοι από τις συνθήκες που δουλεύουν οι υγειονομικοί

2 Min Read

Tο θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, των απαρχαιωμένων οργανογραμμάτων τους,  και των κενών οργανικών θέσεων πρωταγωνίστησε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου με αφορμή την πανελλαδική πανυγειονομική απεργίας που διοργανώθηκε από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να αναδειχθούν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον υγειονομικό κλάδο ιδιαίτερα κατά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης και των Κέντρων Υγείας, Δημήτρης Ντέντης, ανέφερε για ακόμη μια φορά το θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για τις 25.000 οργανικές θέσεις που είναι κενές και την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις. «Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στον χώρο της υγείας και εμείς παλεύουμε για μια δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό» είπε.

«Βροντοφωνάζουμε πως έχουμε αγανακτήσει πλέον από τις συνθήκες που δουλεύουμε» ήταν το λόγια του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδου. Όπως εξήγησε οι μισθοί των γιατρών είναι καθηλωμένοι από το 2012 στα ίδια επίπεδα, χωρίς να λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ή να ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Παλεύουμε για να μην ευοδωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της υγείας»  είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, προσθέτοντας πως  «θα ξεκινήσουν με λαγό τη δική μας περιοχή». Επίσης, έκανε λόγο για τους 25.000 νεκρούς που χάθηκαν μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων συναδέλφων τους, να μη γίνουν απολύσεις των υγειονομικών σε αναστολή, να γυρίσουν στις θέσεις τους όλοι όσοι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να δοθούν χρήματα για την υγεία, καθώς να υπάρξει εγγύηση του εισοδήματος για όλους.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 12:00 μπροστά από το Δημαρχείο, σε συνεργασία με πολλά σωματεία και φορείς θα διοργανωθεί συλλαλητήριο, όπου, όπως οι ίδιοι αναφέρουν «βροντοφωνάξουν το «ως εδώ» εκφράζοντας την αγανάκτηση τους».

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση