Άγνοια δηλώνει η διοίκηση του Μαμάτσειου για το θέμα της παράνομης συνταγογράφησης από γιατρό του νοσοκομείου – Την υπόθεση ανέδειξε η «Καθημερινή»

2 Min Read

Ότι δεν έχει γνώση του θέματος και επίσημη πληροφόρηση για το θέμα της παράνομης συνταγογράφησης γιατρού του νοσοκομείου, που ζημίωσε κατά 6.204.334 ευρώ τον ΕΟΠΥΥ, δηλώνει η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης αναφέρεται πως «σας ενημερώνουμε ότι στο Νοσοκομείο Κοζάνης δεν έχει περιέλθει καμία επίσημη πληροφόρηση αναφορικά με το από 24/11/2018 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο ιατρός του νοσοκομείου μας συνταγογραφούσε παράνομα και καταχρηστικά ζημιώνοντας τον ΕΟΠΥΥ».
Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έχει ως εξής:
Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος διερεύνησε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, διαπιστώνοντας ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ.
Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών και εξακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός με την ειδικότητα του παθολόγου, φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017. Συνταγογραφούσε το ίδιο φάρμακο για συγκεκριμένη, σπάνια πάθηση του στομάχου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Μοιραστείτε την είδηση