Άγνωστο πότε θα έρθουν οι μάσκες για τα σχολεία στην Κοζάνη- Σε ετοιμότητα ο Δήμος Κοζάνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

2 Min Read

Συνάντηση με τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης είχε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2020, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρόνιας ο κ. Μαλούτας συζήτησε για μείζονα ζητήματα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Αθανάσιο Παπαευαγγέλου, καθώς και την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, ώστε η έναρξη των μαθημάτων να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

- Advertisement -

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Παιδείας Τάνια Βεντούλη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης Αθανάσιος Δερμιτζάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Νίκος Νικολάου.

Το βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν η τοποθέτηση των σχολικών καθαριστών-τριών, έπειτα και από την πρόσφατη αλλαγή των διαδικασιών  πρόσληψής τους, αλλά και η προμήθεια και ο εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με μάσκες προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά, σε ταχείες ενέργειες προέβη ο Δήμος για την τοποθέτηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε  μέχρι και την Παρασκευή να βρίσκεται στη θέση του. Επίσης, ο Δήμος Κοζάνης έχει υλοποιήσει κάθε διαδικασία αναφορικά με την κατανομή και διανομή μασκών στις σχολικές μονάδες, αφού η κυβέρνηση ανέθεσε το ζήτημα της προμήθειας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Όπως υπογράμμισε εμφατικά ο κ. Μαλούτας «Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό πως θα πάνε οι μάσκες στους δήμους όλης της χώρας. Εμείς έχουμε κάνει την οργάνωση και θα είμαστε έτοιμοι για τη διανομή τους ακόμη και το σαββατοκύριακο».

Επιπλέον, τέθηκαν υπό συζήτηση:

  • Οι δράσεις που θα υλοποιήσει Δήμος Κοζάνης για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον covid-19.
  • Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων που υλοποιεί ο δήμος.
  • Η λειτουργία και οι αρμοδιότητες των σχολικών επιτροπών, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας στη συντήρηση σχολικών μονάδων.
  • Το πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας σε σχολικές μονάδες.

Τέλος, προγραμματίστηκε συνάντηση εργασίας μέσα στον Οκτώβριο, όπου θα παραστούν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για να συζητηθούν ζητήματα σχολικής στέγης.

 

Μοιραστείτε την είδηση