Αγώνας δρόμου για το ΔΑΚ Κοζάνης και τη Super League 2

4 Min Read

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει, προκειμένου το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΔΑΚ Κοζάνης, να πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να αλλάξει κατηγορία και να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Super League 2, μετά το φιάσκο της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα θα περάσει με τη μορφή του κατεπείγοντος δια περιφοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα και αφορά στην αλλαγή κατηγοριοποίησης του γηπέδου ποδοσφαίρου από Β2 σε Γ1. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα επιτελείο της Super League 2 θα επιθεωρήσει το γήπεδο, προκειμένου να κρίνει αν είναι κατάλληλο ή όχι για τη διεξαγωγή αγώνων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ήδη από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες (κερκίδες αλουμινίου, επέκταση στα δημοσιογραφικά θεωρεία, φυσούνα κλπ.), που θα επιτρέψουν την αλλαγή κατηγορίας, ώστε στις 24 Σεπτεμβρίου η πρώτος αγώνας στη Super League 2 μεταξύ Κοζάνης και Αιολικού να διεξαχθεί κανονικά στην έδρα της ομάδας, το Δ.Α.Κ. και να μην χρειαστεί η ομάδα να «ξενιτευτεί» για αγώνα εντός έδρας, όπως έγινε με τον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης, Ζήσης Μάρας, ανέφερε πως από τη στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα, οι ίδιοι οφείλουν να το περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο. «Αυτό γίνεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια προχωράμε σε ελέγχους από τη διοργανώτρια αρχή» τόνισε ο κ. Μάρας.

Τι σημαίνουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες

Οι κατηγορίες αυτές σχετίζονται με τις προδιαγραφές ενός γηπέδου και το μόνο που δεν θα αλλάξει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η χωρητικότητα του γηπέδου. Αυτό που θα αλλάξει είναι η πυροπροστασία, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα δοκάρια που θα είναι πλέον αλουμινίου και όχι σιδερένια, τα αποδυτήρια, θα μπει φυσούνα, πάγκοι για τις ομάδες, εξέδρα αντιπάλου κ.α.

Τι αναφέρεται στις άδειες

·         Ομάδα Β2: Υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών.

·         Ομάδα Γ1: Υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών.

Για τις ομάδες Γ1 μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας ελέγχει την εγκατάσταση και ο αρμόδιος Περιφερειάρχης χορηγεί την άδεια λειτουργίας, εφόσον είναι θετική η εισήγηση της επιτροπής. Η άδεια ισχύει για δύο έτη, εφόσον πριν τη λήξη του πρώτου έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.

Για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, ολυμπιακών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές.

Κανονισμός ΕΠΟ για επαγγελματικό πρωτάθλημα

Να υπενθυμίσουμε πως ο κανονισμός της ΕΠΟ για γήπεδο κατάλληλο για επαγγελματικές κατηγορίες ορίζει σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αίθουσα ελέγχου, αίθουσα παρατηρητή, μικτή ζώνη, χώρος συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων, σύστημα ανακοινώσεων για το κοινό, προσωρινές κερκίδες, το ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος, να διαθέτει σύστημα αποστράγγισης υδάτων, να υπάρχει διαθέσιμος χώρος προθέρμανσης των ποδοσφαιριστών, δοκάρια από αλουμίνιο, το γήπεδο να διαθέτει φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, καλυμμένους πάγκους των δύο ομάδων τουλάχιστον 13 ατόμων, τουλάχιστον πέντε ιστούς σημαίας, ξεχωριστά αποδυτήρια για κάθε ομάδα και την ομάδα των διαιτητών, αίθουσα πρώτων βοηθειών, χώρο ελέγχου ντόπινγκ, κατάλληλο σύστημα φωτισμού και ανεξάρτητο εφεδρικό σύστημα παροχής ρεύματος, χώρους στάθμευσης, κερκίδες και διαχωρισμένες για τους φιλοξενούμενους κ.α.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση