Αγωνία για τις έδρες της ΠΕ Κοζάνης στην επόμενη Βουλή

1 Min Read

Ο χρόνος ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής και της ανακατανομής των εδρών από το Υπουργείο Εσωτερικών θα καθορίσει τις εξελίξεις

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όσοι ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν την ΠΕ Κοζάνης στα βουλευτικά έδρανα, για το αν τελικά οι θέσεις στην επόμενη εθνική αντιπροσωπεία  θα είναι 4 ή 5.

- Advertisement -

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής η περιοχή φαίνεται πως χάνει μια έδρα και από πέντε θα έχει τέσσερις. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρξουν επίσημα αποτελέσματα, που αναμένονται τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια να γίνει ανακατανομή εδρών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν αυτό θα γίνει πριν την προκήρυξη των εκλογών, παρά το γεγονός πως υπάρχουν σφοδρές πιέσεις από όσους πολιτεύονται σε περιοχές, που κερδίζουν επιπλέον έδρες.

Αν πάντως γίνει η ανακατανομή και αλλάξουν τα δεδομένα για τον αριθμό των βουλευτών, που εκλέγονται στην ΠΕ Κοζάνης, ενδέχεται να υπάρξει ντόμινο αλλαγών και στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς ήδη υπάρχουν πληροφορίες για παραινέσεις,  που δέχονται κάποιοι υποψήφιοι να επιλέξουν μια θέση στην αυτοδιοίκηση από το να κυνηγήσουν μια θέση στη βουλή.

Μοιραστείτε την είδηση