Αιφνιδίασε και προκάλεσε αναταραχή η πρόταση Γκατζαβέλη για στήριξη αθλητή στο Περιφερειακό

2 Min Read

Γ. Κασαπίδης: Να συνδράμουμε από την τσέπη μας

«Φωτιές άναψε» η τοποθέτηση της περιφερειακής συμβούλου Γιούλας Γκατζαβέλη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την επιχορήγηση του παγκόσμιου πρωταθλητή Μίλτου Τεντόγλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η κ. Γκατζαβέλη έφερε, εκτός διαδικασίας, ως θέμα, την οικονομική στήριξη και του αργυρού παγκόσμιου πρωταθλητή Tae Kwon Do της «Μακεδονικής Δύναμης» Αποστόλη Τεληκωστόγλου, προκειμένου να τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, καθώς ο αθλητής πρέπει να ταξιδέψει τη Μ. Τετάρτη για αγώνες στο Ιράν.

Αρχικά, η πρόεδρος του οργάνου Κ. Κυριακίδου ζήτησε να υπάρξει απόφαση μόνο για τη στήριξη Τεντόγλου και το θέμα Τεληκωστόγλου να τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση, απορρίπτοντας αίτημα της περιφερειακής συμβούλου Μ. Καρυπίδου να πάρει το λόγο. Μάλιστα, στο εν λόγω σημείο, ανταλλάχθηκαν και αιχμές επί προσωπικού μεταξύ των δύο γυναικών. Όταν, όμως, τόσο η Γ. Ζεμπιλιάδου, όσο και ο Γ. Λιάσης (μέλος του προεδρείου) και ο Αντ. Τσάκωνας ανέφεραν πως αν δεν ήθελε η πρόεδρος να συζητηθεί το θέμα, δεν θα έπρεπε να είχε επιτρέψει στην Γ. Γκατζαβέλη να το θέσει, η κ. Κυριακίδου αναγκάστηκε να δώσει το λόγο τόσο στους επικεφαλής, όσο και στους συμβούλους για τοποθετήσεις.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων συντάχθηκαν με την πρόταση Γκατζαβέλη, ωστόσο ο Περιφερειάρχης έθεσε θέμα μη επιλεξιμότητας, αντιπροτείνοντας στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να στηρίξουν τον αθλητή με τον… οβολό τους. Στο άκουσμα της πρότασης αυτής, η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη για λαϊκισμό και πρόταση που θυμίζει επαιτεία και προσβάλει τους αθλητές, με τον κ. Κασαπίδη να λέει χαρακτηριστικά «όταν έχουμε ζητήματα θα τα λύνουμε έτσι, πρώτος θα βάζω εγώ και αν δεν συμμετέχει κάποιος, τα βάζω τα χρήματα όλα εγώ».

Τα «αίματα άναψαν» και απαιτήθηκε ολιγόλεπτο διάλειμμα. Εν τέλει το θέμα δεν τέθηκε προς ψήφιση, αφού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έμεινε στην αρχική του πρόταση να μαζέψουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τα χρήματα για τη στήριξη του Αποστόλη Τεληκωστόγλου. Η οικονομική στήριξη του Μίλτου Τεντόγλου πέρασε ομόφωνα.

 

Σωκράτης Μουτίδης www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση