Αιμοδοσία και στην Κοζάνη για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

3 Min Read

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κοζάνης από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ενώ πολλοί είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Για την υποστήριξη των τραυματιών διοργανώνονται αιμοδοσίες και καλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Μαμάτσειο για να προσφέρουν αίμα.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα  Τέμπη, καθώς και τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Παράλληλα καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση των αιτίων και την αποφυγή παρόμοιων τραγικών δυστυχημάτων.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης

Η δημοτική ομάδα και η συντονιστική επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους ανθρώπους των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που τόσο άδικα και απροσδόκητα έχασαν την ζωή τους.

Χρέος όλων η αποσαφήνιση των αιτιών και η απόδοση των ευθυνών έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Δημοτικής Κίνησης και όσους έχουν την δυνατότητα, να συνδράμουν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο αλλά και στους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της κάθε δομής στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Τμήμα Αιμοδοσίας Μαμάτσειο Νοσοκομείο 2461352642
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” 2461 040575
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» 697 492 9572

Εθελοντική αιμοδοσία από τους υγειονομικούς συλλόγους

Συγκλονισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, οι Υγειονομικοί Σύλλογοι της ΠΕ Κοζάνης (Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός) σύσσωμοι, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων και των τραυματιών.

Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών για την αποτελεσματικότερη περίθαλψη των τραυματιών, διοργανώνουν από κοινού Εθελοντική Αιμοδοσία, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 από τις 09:00 έως 13:30 στα γραφεία των Συλλόγων επί της οδού Ξεν. Τριανταφυλλίδη 17 και καλούν όλα τα μέλη τους καθώς και όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν σε αυτή την ελάχιστη πράξη Αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήματα Αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων (Μαμάτσειου Μποδοσάκειου) της ΠΕ Κοζάνης λειτουργούν καθημερινά  χωρίς ραντεβού.

Μοιραστείτε την είδηση