Αίτημα της Λαικής Συσπείρωσης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης της παραχώρησης ξυλείας από το απαλλοτριωμένο άλσος δυτικά του οικισμού Ποντοκώμης από τη ΔΕΗ στους κατοίκους της περιοχής

2 Min Read

Η ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων και η καπιταλιστική οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων έχει οδηγήσει το 30% του ελληνικού λαού σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην περιοχή μας λόγω κλιματολογικών συνθηκών και ιδιαίτερα σε οικισμούς που δεν έχουν τηλεθέρμανση, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων να μην μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για θέρμανση.
Τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΗ Α.Ε έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικισμού Ποντοκώμης καθώς και των γύρω χωραφιών και δασικών εκτάσεων για τις ανάγκες επέκτασης των ορυχείων. Τα τελευταία χρόνια η πρακτική της ΔΕΗ Α.Ε είναι να δίνει την ξυλεία από αυτές τις εκτάσεις σε εργολάβους εξυπηρετώντας την κερδοφορία της καθώς και τα κέρδη των εργολάβων.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να διεκδικήσει από τη ΔΕΗ Α.Ε. η ξυλεία που θα προκύψει από το άλσος να παραχωρηθεί στα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά των οικισμών του πρώην Δήμου Δημήτριου Υψηλάντη αντί να παραχωρηθεί σε εργολάβο, σαν ελάχιστη συμβολή στην ανακούφιση των οικογενειών που στενάζουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική που τους στερεί εν έτη 2019 την ικανοποίηση αυτής της βασικής ανάγκης.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι
Στολτίδης Νόντας
Δημαράκη Δώρα

Μοιραστείτε την είδηση