Άκρως ενδιαφέρουσα η ομιλία στο Α΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας με θέμα:«Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων»

3 Min Read

Ο Δήμος Εορδαίας, το Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας και το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, την Τετάρτη 14/06/2017 συνδιοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο: “Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων“, στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη», με θέμα «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων». Το αναφερόμενο πρόγραμμα έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.

Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων, η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας και στελεχών υπηρεσιών και φορέων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων και η οργάνωση παρεμβάσεων δευτερογενούς πρόληψης (έγκαιρη διάγνωση) και τριτογενούς πρόληψης (αποκατάσταση), ώστε να επιτευχθεί η διαμόρφωση υγειών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του   ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. Πανάκης Σπυρίδων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης   Πολυχρονίδης Δημήτριος, ο  Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Κοζάνης Γιώργος Δαλαγιώργος και η Πρόεδρος του ΣΚΛΕ, Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας Βαβλιάρα Αναστασία.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Κύρου Μιλτιάδης, Επιμελητής Α’ Ορθοπεδικός Χειρουργός Γ. Ν. Πτολεμαΐδας                   «Μποδοσάκειο» με θέμα: « Οστεοπόρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση πτώσεων των ηλικιωμένων»

Η Σοφία Τζήκα, Χειρουργός Οδοντίατρος με θέμα: «Οστεοπόρωση- Διφωσφονικά φάρμακα. Στοματικές εκδηλώσεις οστεονέκρωση των γνάθων»

Η   Κυριακή Βαρδανίκα, Κοινωνική Λειτουργός με θέμα: «Κοινωνική Εργασία στην Τρίτη ηλικία»

Η Μητρούδη Χαρίκλεια, Φυσιοθεραπεύτρια Γ. Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» με θέμα: «Οστεοπόρωση Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

Η  Στεργιοπούλου Άννα Φυσιοθεραπεύτρια Γ. Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» με θέμα: «Οστεοπόρωση και Άσκηση»

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση και τα μέλη του ΚΑΠΗ βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις παρουσιάσεις. Οι εισηγητές προσέγγισαν τα θέματά τους με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση, κάνοντας κατανοητές τις γνώσεις τους, στους ακροατές.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή προετοιμασία που υπήρξε από το σύνολο των εργαζομένων του Α΄ ΚΑΠΗ , οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε την είδηση