Ακτενίζογλου (Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης): Η απολιγνιτοποίηση είναι η αποτέφρωση της τοπικής οικονομίας

1 Min Read

«Η απολιγνιτοποίηση είναι η αποτέφρωση της τοπικής οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης, Κλεάνθης Ακτενίζογλου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ακτενίζογλου ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα έχει ένα ορυκτό καύσιμο, τον λιγνίτη. Πολύ καλά να μπούνε και άλλες μονάδες Φυσικού Αερίου, πολύ καλά να μπούνε και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στο σύστημα. Στο ενεργειακό ισοζύγιο να προστεθούν μορφές ενέργειας. Ωστόσο, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας είναι ο λιγνίτης. Αν φύγουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες από το σύστημα, δε σημαίνει ότι έχουμε ενεργειακή ασφάλεια ως χώρα. Σε περίπτωση, δε, που έχουμε ένταση με τον «γείτονα» και διακοπή του φυσικού αερίου, θα επανέλθουμε σε ενεργειακό έλλειμμα».

- Advertisement -

Αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο, ο κ. Ακτενίζογλου τόνισε ότι «έχει 40 εταιρείες με περίπου 2.300 εργαζόμενους. Οι εταιρείες, οι οποίες έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με τη ΔΕΗ απασχολούν περίπου 3.500 εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα συμπαρασύρονται και άλλα επαγγέλματα», για να συμπληρώσει «περιμένουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για να δούμε τί θα γίνει στην περιοχή μας».

Μοιραστείτε την είδηση