Αλαλούμ με τα αδέσποτα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Τι λένε φοιτητές, πρύτανης και αντιδήμαρχος

3 Min Read

 

Με εντάσεις μεταξύ φοιτητών, αλλά και με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιο Γκανάτσιο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η συνάντηση με θέμα τα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Ιδρύματος.
Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που καταγγέλουν ότι έχουν πέσει θύματα επίθεσης απο τα αδέσποτα και μάλιστα τους έχουν δαγκώσει, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ιατρική φροντίδα. Οι φοιτητές ζητούν από τον Πρύτανη να βρεθεί άμεσα λύση, σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με μηνύσεις. Απο την πλευρά του ο κ. Γκανάτσιος κατηγορεί τον Δήμο Κοζάνης για αδιαφορία, αφού, όπως τονίζει, στα αλλεπάλληλα αιτήματα για παρέμβαση, οι υπηρεσίες του δήμου δεν ανταποκρίθηκαν.
«Από τον Οκτώβρη στέλνουμε χαρτιά στο δήμο και παίρνουμε απαντήσεις ότι είναι ιδιωτικός χώρος. Είναι ψευδέστατο. Δεν υπάρχει πιο δημόσιος χώρος απο το ΤΕΙ.

- Advertisement -

Τρελός μπορεί να μπει, μεθυσμένος μπορεί να μπει, με ναρκωτικά μπορεί να μπει και δεν τους πειράζει κανένας. Μας ζήτησαν να κάνουμε άρση ασύλου. Άρση ασύλου δεν έχει γίνει ποτέ και γίνεται μόνο όταν έχουν γίνει εκγλήματα. Ακόμα κι αυτό το κάναμε. Ήραμε το άσυλο και ζητήσαμε να έρθουν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ έως τώρα» λέει ο κ. Γκανάτσιος.
Ωστόσο, το αίτημα μερίδας φοιτητών και διοίκησης για παρέμβαση του Δήμου, συναντά την αντίδραση φιλόζωων φοιτητών, οι οποίοι φοβούνται πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την θανάτωση των ζώων.
Απο την πλευρά του ο δήμος Κοζάνης, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου,Γιάννη Γρηγοριάδη, κατηγορεί το ΤΕΙ ότι δεν ξέρει τι θέλει, ενώ μιλά για έλλειψη επικοινωνίας του Πρύτανη με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγοριάδης αποδεικνύει με έγγραφα ότι ο δήμος προέβη άμεσα και μετά απο καταγγελία στην περισυλλογή των αδέσποτων μαζί με την δημοτική αστυνομία και στη συνέχεια έλαβε έγγραφο απο τις διοικητικές υπηρεσίες του ΤΕΙ πως δεν μπορεί να εισέρχεται στο χώρο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του πρυτανικού συμβουλίου, καθώς απαιτείται άρση του ασύλου, κάτι που δεν έγινε.
«Ίσως κάποιοι που διοικούν το ΤΕΙ να μην γνωρίζουν το συγκεκριμένο έγγραφο» απαντά ο κ. Γρηγοριάδης και συνεχίζει, λέγοντας πως «ακόμα και σήμερα που μιλάμε, έχει δοθεί άδεια μόνο στο συνεργείο περισυλλογής και στη δημοτική αστυνομία. Σε ότι αφορά στην ΕΛΑΣ που πρέπει να είναι παρούσα, για να προστατεύει το συνεργείο του δήμου, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση