Αλλα τρία κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του Μαμάτσειου σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους- Εκκληση από την ΠΟΕΔΗΝ για λήψη άμεσων μέτρων

1 Min Read

Αλλοι τρεις υγειονομικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο νοσοκομείο της Κοζάνης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στο σύνολο τα κρούσματα στο προσωπικό έχουν φτάσει τα έξι και η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν ένα στην Παθολογική κλινική και δύο στην Χειρουργική.

Συνολικά νοσούν πλέον 1559 υγειονομικοί υπάλληλοι και πολλοί εξ αυτών εκτέθηκαν στον κίνδυνο χωρίς να τους έχουν δοθεί τα απαραίτητα εφόδια για την προφύλαξή τους. Στο σύνολο έχουν ελεγχθεί 75 υπάλληλοι της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου και πλέον γίνονται τεστ και σ’ αυτούς της Χειρουργικής.

Εκφράζονται φόβοι ότι με την κατάργηση της καραντίνας των υγειονομικών από τον ΕΟΔΥ, την οποία η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί μεγάλο σφάλμα, ο κίνδυνος να μετατραπεί το νοσοκομείο της Κοζάνης σε εστία κορονοϊού, όπως δυστυχώς έγινε μ’  αυτό της Καστοριάς, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

ΕΘΝΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση