Αλλαγή κλίματος;

2 Min Read

Οι περισσότεροι διατείνονται ότι τις γιορτές που μας πέρασαν ο κόσμος «κινήθηκε» για πρώτη φορά τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.
Το άκουσα στη Βασιλίτσα, όπου οι ξενοδόχοι της περιοχής μιλούν για την καλύτερη σεζόν των τελευταιών χρόνων. Το ξανάκουσα σε κομμωτήρια και καταστήματα από εμπόρους και ιδιοκτήτες.
Στην ερώτησή μου σχετικά με το τι άλλαξε φέτος, οι απαντήσεις μοιράστηκαν. Οι μισοί μου είπαν ότι απλά ο κόσμος αποδέχτηκε ότι η κατάσταση θα κυλήσει κάπως έτσι και ξαναγύρισε έστω και με περικοπές στις παλιές του συνήθειες. Οι άλλοι μισοί μου είπαν ότι το μέρισμα και η επιστροφή του φόρου θέρμανσης έκαναν την αλλαγή, καθώς με αυτό το «ζεστό» χρήμα στα χέρια, ο κόσμος φυσικά και δεν κάλυψε υποχρεώσεις, αλλά το έριξε όλο στην αγορά.
Καμία από τις δύο απαντήσεις δεν με αφήνει ικανοποιημένη, αλλά ούτε και μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα των ανθρώπων της αγοράς περί αλλαγής κλίματος.
Προφανώς κι έχουμε αφήσει πίσω μας χιλιάδες έτη φωτός την εποχή της αστακομακαρονάδας και των πιάτων που έσπαγαν στα πόδια του τραγουδιστή στην πίστα.
Αν ξαναγυρίσουμε κάπου εντός του 2018 θα είναι μετά βίας στο 2014, πριν εκείνο το φοβερό και τρομερό καλοκαίρι του ‘15 που άλλαξε άρδην το σκηνικό και απο τότε χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια.
Μακάρι να αλλάζουν τα πράγματα και να μην πρόκειται για μια ακόμη μαγική εικόνα, κατάλοιπα των κομποδεμάτων κάτω απο τα στρώματα, αλλά χωρίς πραγματικές επενδύσεις και ανάπτυξη δύσκολα να κρατήσει.
Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση