Αλλαγή πίστας

2 Min Read

Στη δεκαετία του ’70 τα ονόματα των επιτυχόντων από όλη τη χώρα, χωρούσαν στις σελίδες μιας εφημερίδας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 τα ονόματα των επιτυχόντων μερικών μόνο σχολείων της ίδιας πόλης δεν χωρούσαν σε μια εφημερίδα.
Στη δεκαετία του ’80 τα συγχαρητήρια μηνύματα για την εισαγωγή σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή δημοσιευόταν με δόξα και τιμή. Στα τέλη πλέον της δεκαετίας του 2010, η αλλαγή status στο facebook και η ανάρτηση των περήφανων γονιών αποτελούν την έκφραση της επιτυχίας.
Στην δεκαετία του ’60 τα παιδιά από την επαρχία που περνούσαν νέοι φοιτητές, αγωνίζονταν να βρουν ένα δωμάτιο φθηνό για να το μοιραστούν. Στη δεκαετία του ’90 οι νέοι φοιτητές ζούσαν στην πλειονότητά τους άνετα με όλα τα κομφόρ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’10, η επιλογή της σχολής γίνεται με βάση την έδρα της.
Στη δεκαετία του ’90 η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή. Στα τέλη της δεκαετίας του 2010 η Ιατρική εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο σημείο του πήχη της επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Πολλά, λοιπόν, αλλάζουν, ενώ κάποια, όπως η ανάγκη της επιτυχίας και η έκφρασή της μένουν ίδια. Σε κάθε περίπτωση η φοιτητική ιδιότητα είναι αλλαγή στάτους, κι ένα ακόμα level μεγαλύτερο στην ίδια την πίστα της ζωής.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση