«Αλλάζει» η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Αλλαγές στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης φέρνει το νέο οργανόγραμμα που προωθείται για συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το απόγευμα.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, «σπάει» σε τέσσερα τμήματα, δηλαδή στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, στο Τμήμα Κτηριακών Έργων, στο Τμήμα Ανάπλασης και Κοινόχρηστων Χώρων και στο Τμήμα Πρασίνου που φεύγει απο την καθαριότητα.
Πρόκειται για αλλαγές που προέκυψαν μετά απο μελέτη δύο ετών από ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Δήμου Βασίλη Μπουγιοτόπουλο.
«Η αναγκαιότητα τροποποίησης ήταν δεδομένη. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική του Δήμου με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών, την προσαρμογή στα νέα δεδομένα με λιγότερους πόρους, με προσδοκία αυτό να έχει αντίκτυπο θετικό στους πολίτες» επισημαίνει ο κ. Μπουγιοτόπουλος.
Οι αλλαγές προβλέπουν επίσης, ξεχωριστό τμήμα μηχανολογικού εξοπλισμού, το οποίο θα διαχειρίζεται τα μηχανήματα έργου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουγιοτόπουλο η Τεχνικη Υπηρεσία αποκτά τη δική της καθετοποιημένη λειτουργία, αφού καταργείται και το τμήμα μελετών και οι μελετηητές συγχωνεύονται στα τέσσερα νέα τμήματα.
Επιπλέον, στη διεύθυνση περιβάλλοντος θα δημιουργηθεί γραφείο διαχείρισης αδεσπότων, καθώς παρότι λειτουργούσε εδώ και χρόνια δεν προβλεπόταν στην οργανωτική δομή.
Τέλος προβλέπεται η δημιουργία αυτοτελούς γραφείου προμηθειών και αποθήκης στη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών.
Η ομάδα εργασίας δούλεψε με δομημένο ερωτηματολόγιο, στο οποίο έγινε επεξεργασία και ενσωμάτωση των παρατηρήσεων που υποβλήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο έχει κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των παρατάξων και στους σχετικούς φορείς.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση