«Αμαλία» του Σπύρου Πετρουλάκη: Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές προεκτάσεις

2 Min Read

To νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Αμαλία» παρουσιάστηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο καφέ «Διαχρονικόν» από την Αθανασία Μήχου και την Καλλιόπη Γιακουμή, παρουσία του ίδιου του συγγραφέα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Μίνωας» και το βιβλιοπωλείο «Στοά του Βιβλίου» σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Κρητών Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος».

Ο ίδιος ο συγγραφέας ξεκίνησε τη βραδιά κερνώντας τσικουδιά, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η χαρά της παρουσίας του στην Κοζάνη. «Η Αμαλία είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές προεκτάσεις που πιστεύω ότι θα αγαπήσει ο κόσμος της Κοζάνης» ανέφερε.

- Advertisement -

Παρουσιάζοντας το βιβλίο η διαχειρίστρια της λογοτεχνικής ομάδας «Βιβλίων Ορίζοντες» Καλλιόπη Γιακουμή ανέφερε ότι «ο συγγραφέας χειρίζεται με μαεστρία τις εξελίξεις και σαν δόλωμα κάθε τόσο πετά από κάποια φαινομενικά σημαντική πληροφορία, η παρουσία της οποίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πλοκής, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να «τσιμπήσει» το αναγνωστικό κοινό και να διεγερθεί το ενδιαφέρον του για την συνέχεια της ιστορίας. Η “Αμαλία” είναι σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο από τα υπόλοιπα του Σπύρου Πετρουλάκη. Ο αγαπημένος συγγραφέας εδώ έχει αποφασίσει να πειραματιστεί σε κάτι νέο. Κατά την γνώμη μου αυτό δεν το κάνει κανένας συγγραφέας αν δεν νιώσει πρώτα έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό του και για το ότι μπορεί να το κάνει. Αυτή η σιγουριά λοιπόν είναι ταυτόχρονα και ένα κίνητρο για τον αναγνώστη ειδικά αν έχει γνωρίσει τον τρόπο γραφής του συγγραφέα από πριν».

Το στίγμα του νέου βιβλίου μετέφερε η φιλόλογος Αθανασία Μήχου.

Η εκδήλωση διανθίστηκε από την κρητική μουσική που έπαιξε και τραγούδησε ο συγγραφέας.

Μοιραστείτε την είδηση