Αμανατίδης: Aισθάνομαι παιδί της αυτοδιοίκησης αλλά το θέμα της Περιφέρειας είναι κάτι που δεν με απασχολεί- Τι είπε σε συνέντευξη τύπου για το θέμα της Ακρινής, της γούνας και της υγείας

3 Min Read

«Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες για την επανεκλογή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος έβαλε «τέλος» στα σενάρια που τον τοποθετούν υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης. Όσον αφορά στα όσα ακούγονται για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είπε πως «αισθάνομαι παιδί της αυτοδιοίκησης αλλά πρόκειται για ένα θέμα που δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης στο πολιτικό του γραφείο στην Κοζάνη, ο κ. Αμανατίδης είπε πως η ενασχόλησή του με την πολιτική είναι μια ενεργή και δυναμική διαδικασία, «η οποία εστιάζει στα αιτήματα του τόπου και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και να δίνει προοπτική στον τόπο». Αφορμή για το κάλεσμα στους δημοσιογράφους, ήταν η ανακοίνωση της εκδήλωσης που διοργανώνει για αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων «Ντούφας» στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και θα παρουσιάσει το όραμά του για την αυτοδιοίκηση του μέλλοντος. Ταυτόχρονα, ο κ. Αμανατίδης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και τη δράση του ως βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης.

Ακρινή: Ήμουν από την αρχή υπέρ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης

Ο κ. Αμανατίδης ρωτήθηκε από τον «Χ» για τις διαθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της Ακρινής και το τι θα γίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ και την απόρριψη της πρότασης Παπαθανάση από τους κατοίκους. «Ήμουν από την αρχή υπέρ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης μέχρι που άλλαξαν τα δεδομένα λόγω της απολιγνιτοποίησης. Θεωρώ πως η πρόταση Παπαθανάση ήταν μια πολύ ελκυστική πρόταση για τους κατοίκους, οι οποίοι την απέρριψαν και σεβόμαστε την άποψή τους. Να πω πως από την αρχή όλοι οι βουλευτές Κοζάνης, είχαμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για απολιγνιτοποίηση άλλαξαν τα δεδομένα. Από εδώ και στο εξής γνωρίζω πως γίνονται συνομιλίες μεταξύ Παπαθανάση και υπουργείου Ενέργειας για να αξιολογήσουν την απόφαση του ΣτΕ και να καταλήξουν στα επόμενα βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

 

Στηρίζουμε την κοινωνία

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ανέφερε πως έχει κάνει παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για την στήριξη του κλάδου της γούνας και των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων και πως το επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα νέο πρόγραμμα για ενίσχυση των μικρών βιοτεχνιών γούνας.

Όσον αφορά στον αγροτικό τομέα, αναφέρθηκε στην στήριξη των αγροτών μέσω αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που έχουν υποστεί με επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις

Τέλος, για το θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της περιοχής, ανέφερε πως έχει θέσει το ζήτημα και πως η απάντηση των υπουργείων είναι πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς. Ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα έχει και συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθεί και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ΜΕΘ.

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση