Αμανατίδης: Στόχος μου ήταν και είναι να είμαι χρήσιμος και όχι απλά αρεστός

4 Min Read

Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου από όλη τη Δυτική Μακεδονία στην εκδήλωση για τον απολογισμό δράσης του

Την δράση της κοινοβουλευτικής του θητείας μέχρι σήμερα παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη, ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης, με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας του γραφείου του. Σε μια κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων της περιοχής, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο κ. Αμανατίδης περιέγραψε συνοπτικά τις δράσεις, κινήσεις, επαφές και ενέργειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο για την ΠΕ Κοζάνης αλλά και για περιοχές εκτός εκλογικής του περιφέρειας.

Ο κ. Αμανατίδης αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ευχαρίστησε και τον υπουργό Εσωτερικών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του να απευθύνει πολιτική ομιλία και ζήτησε ταυτόχρονα «συγνώμη» από τους εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν να μπουν στον χώρο της εκδήλωσης αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του αδιαχώρητου που επικρατούσε.

Σε περίπου μισή ώρα, ο κ. Αμανατίδης περιέγραψε συνοπτικά 55 νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις που έκανε για την ΠΕ Κοζάνης παρουσιάζοντας τη σκοπιμότητα και τα οφέλη αυτών. Οι νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες αφορούν στους κλάδους των μεταφορών, του πρωτογενούς τομέα, της ενέργειας, της καθημερινότητας, τον αθλητισμό, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα κ.α. Ειδική αναφορά έκανε στις δράσεις του για τα θέματα ενέργειας και γούνας καθώς και για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας μαρμάρων στο Τρανόβαλτο. Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφέρει την πρωτοβουλία που πήρε για απαλλαγή των επιχειρήσεων από την προσαύξηση 80% της αξίας του νερού στους λογαριασμούς ύδρευσης και την επιπλέον ενίσχυση που διεκδίκησε για τις επιχειρήσεις της περιοχής λόγω της πανδημίας.

Παρουσίασε, ακόμη, συνολικά επτά θέματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ και στις αποζημιώσεις των αγροτών για ζημιές από φυσικά φαινόμενα και άλλα πέντε σημεία για τη στήριξη της αλιείας στην λίμνη Πολυφύτου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε συνολικά 16 παρεμβάσεις του για δράσεις και ενέργειες στήριξης της περιοχής του Βοϊου αλλά και διάφορα θέματα που αφορούν στις ΑΠΕ, στον πρωτογενή τομέα ακόμη και στην προώθηση του θέματος της τηλεοπτικής κάλυψης της DEGEA σε περιοχές της ΠΕ Κοζάνης που δεν είχαν δυνατότητα λήψης του ψηφιακού σήματος.

«Όσα παρουσιάστηκαν είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας που είναι οδηγός για το μέλλον. Εξυπηρετούν τους στόχους της Κυβέρνησης για μια Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει βήματα μπροστά με τους πολίτες πρωταγωνιστές. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπόσχομαι πολύ δουλειά και χρήσιμο αποτέλεσμα. Γνωρίζω όμως ότι πάντοτε θα υπάρχουν ανάγκες. Εύχομαι αυτές να είναι λιγότερες σ’ ένα περιβάλλον που θα βελτιώνεται συνεχώς με τη συνδρομή όλων» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του.

Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες αν θέλουν «συνέπεια, σταθερότητα και συνέχεια» και να «αναλογιστούν τις αλλαγές που έγινα στη χώρα με το βλέμμα στο μέλλον».

«Δεν ήμουν απλά παρών. Έδινα λύσεις στα προβλήματα και άνοιγα προοπτικές. Στόχος μου είναι να αποδεικνύω καθημερινά μέσα από τη δράση μου, να είμαι χρήσιμος και όχι απλά αρεστός» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση