Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τους αγρότες της Εορδαίας ζητά ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς

2 Min Read

Δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2021

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών της περιοχής της Εορδαίας για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους από παγετό το 2021, ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Ο κ. Πλακεντάς ζητά από την πολιτεία να κάνει πράξη αυτά που εξήγγειλε και δεσμεύτηκε δια στόματος κυβερνητικών βουλευτών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τα λόγια περισσεύουν, είναι ώρα πράξεων».

Στις αρχές της άνοιξης του 2021, οι αγρότες της Εορδαίας στην περιοχή Πύργων και Μεσοβούνου, είδαν στις καλλιέργειές τους σε προανθικό στάδιο να παγώνουν στην κυριολεξία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Ο ΕΛΓΑ είχε τότε ενημερώσει πως λόγω της φάσης που βρίσκονταν τα δέντρα δεν προβλέπονται αποζημιώσεις. Από τότε έως σήμερα και μετά από πιέσεις Περιφερειάρχη και βουλευτών, υπήρξε δέσμευση από πλευράς υπουργείου πως θα καταβληθούν αποζημιώσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών.

«Πέρασαν περίπου 15 μήνες από τον παγετό του 2021, που έπληξε τις καλλιέργειες της περιοχής μας σε προανθικό στάδιο, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης στους παραγωγούς για την καταστροφή που υπέστησαν.  Από τότε υπάρχουν συνεχόμενες διφορούμενες ανακοινώσεις, «γραφειοκρατικά λάθη» και όχι ξεκάθαρες δηλώσεις από αρμοδίους και μη, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτείνουν την απόγνωση των αγροτών μας, που δυστυχώς είναι πλέον μπροστά στο φάσμα οικονομικής καταστροφής. Η πολιτεία οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις και να προχωρήσει το συντομότερο στις πληρωμές, δίνοντας ποσά τα οποία θα ανταποκρίνονται πλήρως στο μέγεθος της ζημίας που έπληξε τον κάθε παραγωγό» αναφέρει ο δήμαρχος Εορδαίας και δηλώνει πως στέκεται αλληλέγγυος στα αιτήματα των αγροτών.

Όλγα Τουφεγγοπούλου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση