Άμεση μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής ζητά η ΕΛΜΕ Κοζάνης – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

2 Min Read

Παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα της μη μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή,  πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Κοζάνης. Η ΕΛΜΕ ζητά τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών αυτών, οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί με το πέρας της διετίας (19 Οκτωβρίου 2022) αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ιωάννη Σκόρδα, στην ΠΕ Κοζάνης οι εκπαιδευτικοί αυτοί ξεπερνούν τους 100 και βρίσκονται «σε ομηρία». «Το υπουργείο μας είπε πως δεν ισχύει στην περίπτωση των εκπαιδευτικών ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ούτε ο νόμος Γαβρόγλου, αλλά ο νόμος 4823/21 που ορίζει ότι για να μονιμοποιηθούν θα πρέπει να περάσουν από αξιολόγηση. Για εμάς είναι αδιανόητο να κρίνεται η μοίρα των συναδέλφων από έναν νόμο που ψηφίστηκε ένα χρόνο μετά την πρόσληψή τους και επίσης ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί η ατομική  αξιολόγηση στα σχολεία, αφού θα πρέπει να προηγηθεί η τοποθέτηση των διευθυντών και των συμβούλων εκπαίδευσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόρδας.


Διευθυντές και σύμβουλοι εκπαίδευσης αναμένεται να τοποθετηθούν από τον Σεπτέμβρη του 2023 με την ΕΛΜΕ να κατηγορεί το υπουργείο για χρονοβόρες διαδικασίες και να ζητά άμεση μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Επισημαίνει πως παρόμοιο πρόβλημα θα υπάρξει και με τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, των οποίων η δοκιμαστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2023 και θα εξακολουθήσουν ναείναι σε βαθμό και μισθολογικά «δόκιμοι».
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης συναντήθηκε με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα και της επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση