Στην «ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ» κατακυρώθηκε το έργο υπογειοποίησης της γραμμής του ΟΣΕ

2 Min Read

Στην εταιρεία «Έλικα ΑΤΕΕ», με έδρα την Κοζάνη, κατακυρώθηκε το περιβόητο έργο υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του ΟΣΕ Κοζάνης. Η εταιρεία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, δίνοντας έκπτωση της τάξεως του 6,68%.

Το έργο αναμένεται να «απελευθερώσει» έκταση 14 στρεμμάτων, καθώς θα καλύψει το όρυγμα (τάφρο) που οριοθετείται ανατολικά από την οδό Ιωνίας (γέφυρα προς Κρόκο), νότια της οδού Σαραντάρη και βόρεια της οδού Πρωταγόρα, και «κόβει» την Κοζάνη, καθώς εκεί βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή. Ένα τούνελ, μήκους 275μ., από το οποίο θα περνά η γραμμή θα κατασκευαστεί, δημιουργώντας μια νέα επιφάνεια, στο επάνω μέρος του οποίου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, άθλησης και κοινόχρηστών χώρων.

Με το έργο αυτό θα εξυπηρετηθεί αφενός η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή (αν και όταν λειτουργήσει ξανά), η πρόσβαση στον επιβατικό σταθμό και αφετέρου θα δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της έκτασης πάνω από τη γραμμή με χωροθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων και λοιπών δραστηριοτήτων από τον Δήμο Κοζάνης.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ως τμήμα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης και θα ενοποιήσει δύο μεγάλα τμήματα της πόλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 7,6εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-ΕΛΛΑΔΑ 2.0» και τον τοπικό πόρο 2012-2016.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,
Μοιραστείτε την είδηση