Ανακαινίζεται η Αίθουσα Τέχνης – Λ. Γιοβανίδης: «Θεωρώ σημαντικό σ’ ένα χώρο πολιτισμού να υπάρχουν οι ανάλογες συνθήκες»

2 Min Read


Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται εδώ και λίγο καιρό στην Αίθουσα Τέχνης, προκειμένου να πληροί τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά τις προϋποθέσεις ενός χώρου τέχνης και πολιτισμού.
Αλλαγές στις ταπετσαρίες των καθισμάτων, στα παρασκήνια, στη σκηνή, αλλά και εργασίες στεγανοποίησης είναι μερικές από τις δουλειές που γίνονται αυτό το διάστημα.
«Θεωρώ πολύ σημαντικό σ’ ένα χώρο πολιτισμού να υπάρχουν οι ανάλογες συνθήκες. Ήταν μια ανάγκη του κόσμου να ανακαινιστεί η αίθουσα. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μας και προχωράμε δυνατά» τόνισε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Λευτέρης Γιοβανίδης σε δηλώσεις του.
Στόχος είναι την 1η Σεπτεμβρίου η αίθουσα να είναι έτοιμη και ο κόσμος της Κοζάνης στις 22 Σεπτεμβρίου να υποδεχτεί στην ανακαινισμένη αίθουσα τη Λυρική Σκηνή.
«Αλλάζουμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας τις ταπετσαρίες, συνεχίζουμε με τις διαρροές αλλά και τα θέματα της σκηνής. Ετοιμάζουμε τα παρασκήνια, ώστε να είναι λειτουργικά» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανίδης που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έθεσε ως προτεραιότητα την ανακαίνιση της αίθουσας.
«Ήταν επιτακτική ανάγκη να ανακαινιστεί αυτό το στολίδι που στεγάζει τις εκδηλώσεις του τόπου μας και να αντιμετωπιστεί η φθορά που υπέστη στο χρόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θέμης Λιάκος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση