Ανακοίνωση-Κάλεσμα της ν.ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο 4ήμερο Camping στο Νεστόριο

3 Min Read

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία των οργανώσεων σπουδάζουσας, θα πραγματοποιήσει εναλλακτικό Camping από την Κυριακή 9 εως την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στο Νεστόριο Καστοριάς. Η επιλογή της Δυτικής Μακεδονίας προέκυψε αφενός γιατί τα βουνά του Γράμμου ενέχουν μια ιστορικότητα καθώς εκεί διεξήχθησαν οι τελευταίες σκηνές του εμφυλίου πολέμου που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα, αφετέρου διότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα στοχεύει να παρέμβει στην τοπική κοινωνία και να ανοίξει μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους.

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά προβλημάτων μου σχετίζονται με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοιού, της απολιγνητοποίησης και της περιβαλλοντικής κρίσης.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ενίσχυσης οικονομίας της τοπικής κοινωνίας για να προχωρήσει η διαδικασία της απολιγνητοποίησης, με αποτέλεσμα η
ανεργία και η μετανάστευση των νέων να βρίσκεται προ των πυλών. Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υπονομεύεται συστηματικά στην περιοχή, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων και καταργεί τα διετή προγράμματα σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ. Το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία φαραωνικών αιολικών πάρκων στην περιοχή, που καταπατά ακόμη και περιοχές Natura. Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η κυβέρνηση μοιάζουν αδύναμες να διαχειριστούν την οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών και έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

- Advertisement -

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και τα αδιέξοδα που βιώνει η νέα γενιά, να δώσει φωνή και έκφραση σε κάθε νέο άνθρωπο της Δυτικής Μακεδονίας.

Προσκαλούμε κάθε νέο και κάθε νέα της περιοχής, να συμμετέχει μαζί μας στις προγραμματισμένες δράσεις του Camping, προκειμένου να γνωριστούμε, να συζητήσουμε αλλά και να διασκεδάσουμε. Όσοι επισκεφθούν το Camping θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην ξενάγηση στο πάρκο εθνικής συμφιλίωσης, στους ιστορικούς περιπάτους και τις εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων workshops αστροπαρατήρησης, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο. Στον χώρο του Camping λειτουργεί ήδη το αναψυκτήριο του Δήμου Νεστορίου που έχει πολύ οικονομικές τιμές και θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε καθαρές τουαλέτες και ντουζ. Εάν ο καιρός το επιτρέψει, οι κατασκηνωτές θα έχουμε την δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα νερά του Aλιάκμονα!  

Μοιραστείτε την είδηση