Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για ΚΠΕ και Περιφερειακές του ΠΑΣΟΚ

4 Min Read

Η τελική εικόνα των εκλεγμένων σε όλη τη χώρα και τα στοιχεία από τη Δυτική Μακεδονία

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τις Περιφερειακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εκλεγμένων στελεχών και των ψήφων που συγκέντρωσαν. Οι λίστες αποτυπώνουν τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφεται η συμμετοχή και η εκπροσώπηση των τοπικών οργανώσεων.

Στην ψηφοφορία για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η κατάταξη των υποψηφίων αποτυπώνει τη δυναμική των στελεχών σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον Ελευθέριο Καρχιμάκη να αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους συγκεντρώνοντας 1018. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Αθανάσιος Γλαβίνας με 903 ψήφους και στην τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 874, ενώ στις επόμενες θέσεις καταγράφονται ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου με 848 και ο Σωτήριος Παπαγεωργίου με 828 ψήφους. Στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνονται ακόμη ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς με 779, ο Χρήστος Κακλαμάνης με 760, ο Άρης Καρβούνης με 737, ο Βασίλειος Σκουντής με 713 και ο Μιχαήλ Αεράκης με 704 ψήφους, ενώ ακολουθούν στελέχη όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 701 και ο Φίλιππος Σαχινίδης με 700 ψήφους.

Η συνολική εικόνα της ΚΠΕ περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εκλεγμένων, με τη σειρά κατάταξης να διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε κάθε υποψήφιος. Στη λίστα καταγράφονται δεκάδες στελέχη από όλη τη χώρα, αποτυπώνοντας την ευρεία συμμετοχή και τη γεωγραφική διασπορά της εκπροσώπησης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Τζεδάκης με 699, ο Ηρακλής Δρούλιας με 685, ο Εμμανουήλ Γλέζος με 681, ο Ευριβιάδης Ελευθεριάδης με 679 και ο Θεόδωρος Λώλος με 669 ψήφους, ενώ ακολουθούν ονόματα με σταθερή παρουσία στον κομματικό μηχανισμό και την αυτοδιοίκηση, τα οποία εκλέγονται με βάση τη σειρά ψήφων.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των Περιφερειακών οργανώσεων αποτυπώνουν τη δυναμική των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα, καθώς καταγράφονται οι εκλεγμένοι ανά νομαρχιακή περιφέρεια και ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσαν. Στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός μελών, εκλέγονται μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης με 268 ψήφους στον Δυτικό Τομέα, η Μαριάννα Βγόντζα με 255 στον Νότιο Τομέα και ο Παναγιώτης Γεωργίτσης με 194 στον Β’ Πειραιά, ενώ ακολουθούν στελέχη σε όλους τους τομείς της πρωτεύουσας με σημαντική καταγραφή ψήφων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, εκλέγονται, μεταξύ άλλων, η Βικτώρια Παπαγεωργίου από την Α’ Θεσσαλονίκης με 160 ψήφους, ο Αχιλλεύς Μεταλλούλης από τη Β’ Θεσσαλονίκης με 147 και ο Σταμάτης Παπουλίδης από το Κιλκίς με 141 ψήφους, ενώ η λίστα περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιοχής.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφεται η εκλογή στελεχών από όλες τις περιφερειακές ενότητες. Συγκεκριμένα, εκλέγεται ο Μιχαήλ Γκοσλιόπουλος από την Καστοριά με 51 ψήφους, ο Νικόλαος Χατζόγλου από την Κοζάνη με 49 και ο Βασίλειος Μαύρου από τη Φλώρινα με 45 ψήφους. Ακολουθούν ο Γεώργιος Φτάκας από την Κοζάνη με 41, ο Αναστάσιος Μπούρτζος επίσης από την Κοζάνη με 36 και ο Μιχαήλ Τσιώκας από τη Φλώρινα με 36 ψήφους. Στους εκλεγμένους περιλαμβάνονται ακόμη ο Ιωάννης Στούπας από τα Γρεβενά με 25 ψήφους, η Θεοδότα Δεληγιάννη από την Καστοριά με 16, η Αλεξάνδρα Αρμενίνη από την Κοζάνη με 15, η Αικατερίνη Ζηνωνίδου με 8 και η Δήμητρα Τσότσιου με 7 ψήφους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση