Αναλυτικά νούμερα με τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ- Ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Αναλυτικά τα νούμερα με τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας παρέθεσε μετά από έρευνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων την ώρα που η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ.

Σήμερα στα Νοσοκομεία λειτουργούν 607 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού 169 κλίνες Covid-19 ΜΕΘ, με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον και 117 ΜΑΘ με δυναμική άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, εάν δεν ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους, οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

Αναλυτικά η έρευνα για τις μονάδες που λειτουργούν:
Γενικές ΜΕΘ που λειτουργούν: 607 με δυνατότητα ανάπτυξης 28 κλινών επιπλέον με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

ΜΕΘ COVID: 169 με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον

ΜΑΦ: 117 μπορούν να λειτουργήσουν άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

Δυτική Μακεδονία

Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: Στο Νοσοκομείο Κοζάνης υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ που έχει 5 με 7 κλίνες και θα γίνει ΜΕΘ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 37 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λειτουργεί μία Γενική ΜΕΘ που έχει 6 κλίνες. Υπάρχει και μία ΜΕΘ με 4 κρεβάτια για τα περιστατικά covid και θα συμπληρώσουν άλλα δύο. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 24 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 20 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ και για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 25 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ και έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες του κορωνοϊού 19 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Πηγή: www.in.gr
Μοιραστείτε την είδηση