Ανάπτυξη και πράσσειν άλογα

1 Min Read
Το θέμα της ανάπτυξης μπήκε εδώ και μερικές δεκαετίες δειλά-δειλά στην ατζέντα, αλλά στο προσεχές διάστημα αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί το μέλλον μας (για την ακρίβεια το μέλλον των επόμενων γενεών) εξαρτάται από τον τρόπο που η ανάπτυξη εννοείται.
Με άλλα λόγια, υπάρχει άλλο περιθώριο για οικονομική αποκλειστικά ανάπτυξη ή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ανάπτυξη χωρίς περιβάλλον και κοινωνία δεν μπορεί πλέον να εννοηθεί;
Ίσως για την περιοχή μας, αυτό να είναι ακόμα πιο σημαντικό, αφού το παρόν, το παρελθόν και όπως φαίνεται το μέλλον μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με οικονομική ανάπτυξη που συνδέεται στενά με το περιβάλλον.
Επομένως, οι όποιες επιλογές μας θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα το τι κάθε επένδυση θα σημάνει για την κοινωνία και το περιβάλλον. Στην ουσία δηλαδή να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που είχαν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον κοινωνικό ιστό.
Αυτό σημαίνει όχι άλλα φαραωνικά έργα, εκτός ανθρώπινου μέτρου, τα οποία καταπίνουν όποια άλλη δραστηριότητα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα φαίνεται ότι από τα λάθη μας δεν μάθαμε και εξακολουθούμε να χειροκροτούμε τα διάφορα μέγκα-πρότζεκτ.
Μοιραστείτε την είδηση