Ανασχηματισμός ή αλλιώς κουβέντα να γίνεται

1 Min Read
Έγραφε προ ημερών στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, Δώρα Μακρή, για τον απολογισμό της έως τώρα θητείας του Ισπανού πρωθυπουργό Σάντσεθ. Σημείωνε ως προς τα ήθη που εισήγαγε ο Σάντσεθ, ότι είχε δώσει στους δημοσιογράφους λίστα των υπεσχημένων κατά την προεκλογική περίοδο και δίπλα ως απολογισμό τι πέτυχε έως τώρα. Εν μέσω, φυσικά, κορωνοϊού και λοιπών φαινομένων που ταλανίζουν όλο τον κόσμο.
Αντιθέτως, εδώ τα ήθη δεν αλλάζουν. Οι ανασχηματισμοί γίνονται για να δημιουργούν ντόρο, να βγάζουν ασήμαντα πρόσωπα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να τα λανσάρουν ως νέα κολεξιόν, αλλά και να σχολιάζουν ως πρόοδο το γεγονός ότι ένας εκ των υπουργών έχει δηλώσει ανοιχτά της ομοφυλικές προτιμήσεις του.
Όσο κινούμαστε έτσι και αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι για να αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να αλλάξουμε όλοι εμείς, είμαστε καταδικασμένοι στη στασιμότητα. Μια στασιμότητα που αρχίζει και τελειώνει με το ποιος έκανε διακοπές Χριστουγέννων στο Ντουμπάι.
Μοιραστείτε την είδηση