Αναστατώση σε Βόιο και Πτολεμαίδα από τα κρούσματα κορωνοιου

3 Min Read

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή του Βοίου από τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιου, που υπάρχουν ήδη με τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδάιτερα ανήσυχοι. Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στη Σιάτιστα για την ιχνηλάτηση επαφών ενός κατοίκου Άρτας, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο οποίος επισκέφτηκε τη γενέτειρά του τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι επαφές του νεαρού άντρα στον ΕΟΔΥ και ξεκίνησαν ήδη τα τεστ στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Θετικοί στο ιό ήταν και δύο κάτοικοι ακόμη από τη Σιάτιστα και το Καλονέρι.

Θορυβημένη παραμένει και η κοινωνία της Τοπικής Κοινότητας Εράτυρας επίσης του Δήμου Βοΐου, που σπεύδει να κάνει το τεστ ακόμα και σε ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι θετική στον ιό ήταν μια κοπέλα, που ήρθε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από διακοπές. Τόσο η ίδια όσο και αρκετοί νέοι ήταν σε πάρτι που διοργανώθηκε στο χωριό στις 8 Αυγούστου. Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος της Εράτυρας, Γιώργος Βάρκας, στους κατοίκους, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα τεστ που έχουν ήδη διενεργηθεί και τα οποία συνεχίζονται.

Καθησυχαστική παραμένει η ιατρική κοινότητα καθώς στα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον covid 19, είναι χαμηλού ιικού φορτίου και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο.

Καλά στην υγεία του είναι  το έξι μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, στη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας του 50χρονου από την Πτολεμαΐδα που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες, Σε ότι αφορά στο 10χρονο παιδί επίσης από την Πτολεμαϊδα που φαίνεται να κόλλησε από την μητέρα, είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Εν τω μεταξύ ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με τους Διοικητικές των νοσοκομείων, των ιατρικών, φαρμακευτικών και οδοντιατρικών  συλλόγων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ κάλεσε και  την 3 ΥΠΕ. Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τη  κατάσταση από τον λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπολο, συνεργάτη του  ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης στο ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Με πληροφορίες    Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Μοιραστείτε την είδηση