Αναστολή λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο Φτελιό

1 Min Read

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός» ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων για μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πτελεό Μαγνησίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω αναγκαίων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, ασφάλεια και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Τα πρώτα κτήρια στον κατασκηνωτικό χώρο ανεγέρθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με την προσθήκη νέων κτηρίων να γίνεται σταδιακά χάρη στη συμβολή δωρητών και ευεργετών. Στα περίπου πενήντα χρόνια λειτουργίας, οι κατασκηνώσεις φιλοξένησαν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και εφήβων, κυρίως από την Κοζάνη. Οι κατασκηνωτές διατηρούν ευγνώμονες μνήμες από το φυσικό περιβάλλον, το παιχνίδι, το τραγούδι, την αυτενέργεια και τις φιλίες, καθώς και από τα πνευματικά ερεθίσματα που επηρέασαν θετικά τη ζωή τους.

- Advertisement -

Το κόστος των απαραίτητων επισκευών είναι υψηλό, καθιστώντας την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων εξαρτώμενη από την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων.

Η «Στέγη Παιδιού Κοζάνης» προσβλέπει στη συνδρομή και τις προτάσεις των φίλων της, ειδικότερα των πρώην κατασκηνωτών και στελεχών, για την εξεύρεση λύσεων.

Μοιραστείτε την είδηση