Αναβαθμίζεται το τεχνικό επιτελείο του ΦΣ Κοζάνη με τον αναλυτή ποδοσφαίρου Νικόλαο Βιδάλη

4 Min Read

Η διοίκηση της ομάδας της Κοζάνης πρόσθεσε στο προπονητικό της επιτελείο τον αναλυτή ποδοσφαίρου Νικόλαο Βιδάλη ως άμεσος συνεργάτης του προπονητή της ομάδας Σάκη Παπαβασιλείου.

Εκτός από τη χρήση της έως τώρα ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας, το έργο της ανάλυσης γίνεται ευκολότερο και προσφέρει δύναμη στους προπονητές της ομάδας χάρη στη χρησιμοποίηση της ειδικής κάμερας καταγραφής με drone και ειδικής πλατφόρμας ανάλυσης.

- Advertisement -

Ο 28χρονος Θεσσαλονικιός μιλάει δύο ξένες γλώσσες έχοντας γνώσεις σύγχρονων λογισμικών ανάλυσης του ποδοσφαίρου αλλά και scouting. Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA C έχοντας περάσει από τη σχολή προπονητών της ΕΠΟ ενώ έχει πιστοποιηθεί και από τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπήρξε υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και ψυχολογικής προετοιμασίας της Α’ ομάδας του συλλόγου Mont-Saint Aignan FC, στη συνέχεια εργάστηκε για τρεις σεζόν στα τμήματα υποδομής αλλα και στην Β’ομάδα του συλλόγου Quevilly-Rouen Métropole με συνεχόμενα αυξανόμενες ευθύνες. Κατήχε τον ρόλο του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης και ψυχολογικής προετοιμασίας των ακαδημιών (Κ12-Κ15), του σχολείου ποδοσφαίρου (Κ6-Κ11) και συνεισέφερε ως αναλυτής της Β’ ομάδας του συλλόγου (κατηγορία National 3).

Στην πρώτη του χρονιά ήταν βοηθός προπονητή (ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και ανάλυσης βίντεο) της ομάδας Κ17 αγωνιζόμενη στη κατηγορία Régional 1, με την οποία κέρδισαν την άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία. Την δεύτερη χρονιά συνέχισε στην Κ19  αγωνιζόμενη στη κατηγορία Régional 1, και επανέλαβαν την ίδια επιτυχία ανεβάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες των τμημάτων υποδομής στον υψηλότερο επίπεδο της χώρας. Το τελευταίο έτος κατάφεραν να διατηρήσουν την Κ19 στην κατηγορία National που ήταν ο στόχος της ομάδας.

Αποφοίτησε από τη σχολή Επιστημών και Τεχνικών των Φυσικών Δραστηριοτήτων και Αθλητισμού (STAPS) στο πανεπιστήμιο της Ρουέν στη Γαλλία το 2016, με ειδικότητα στην προπονητική και άθλημα επιλογής το ποδόσφαιρο.

Το 2017-18 απόκτηση πανεπιστημιακό δίπλωμα με ειδίκευση στην ανάλυση βίντεο και την τεχνικό-τακτική ανάλυση ομαδικών και ατομικών αθλημάτων στη σχολή Επιστημών και Τεχνικών των Φυσικών Δραστηριοτήτων και Αθλητισμού (STAPS) του πανεπιστημίου της Λίλλης. Την ίδια περίοδο απόκτησε πιστοποιητικό κατάρτισης προγράμματος δια βίου μάθησης στην «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το 2018-19 απέκτησε πανεπιστημιακό δίπλωμα «φυσικής προετοιμασίας αθλητών» στη σχολή Επιστημών και Τεχνικών των Φυσικών Δραστηριοτήτων και Αθλητισμού (STAPS) του Πανεπιστημίου της Λίλλης. Την ίδια χρονιά απέκτησε πανεπιστημιακό δίπλωμα πάνω στην ισοκινητική δυναμομετρία στην ίδια σχολή και το συνδίασε με άλλο πιστοποιητικό στον συγκεκριμένο τομέα, μέσω του προγράμματος κατάρτισης της δια βίου μάθησης στην «Ισοκινητική δυναμομετρία και άσκηση» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενώ το 2019-20 πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του πάνω στην «Προπόνηση και βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης»  στη σχολή Επιστημών και Τεχνικών των Φυσικών Δραστηριοτήτων και Αθλητισμού (STAPS) του Πανεπιστημίου της Λίλλης.

Έχει παρακολουθήσει εισηγήσεις στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ όσο και στην Ποδοσφαιρική Ένωση Προπονητών του Τομέα της Βόρειας Νορμανδίας, από προπονητές και καθηγητές με θεματολογία το ποδόσφαιρο, την πρόληψη των τραυματισμών, ενώ έχει παρακολουθήσει και αρκετά αθλητιατρικά συνέδρια.

Μοιραστείτε την είδηση