Αναβλήθηκε το ματς της εθνικής χάντμπολ στα προκριματικά του EURO στην Κοζάνη

2 Min Read

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) ανακοίνωσε σήμερα (30/10) την αναβολή των πρώτων δύο αγώνων της εθνικής Ελλάδας στον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2022. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Ζρένιανιν στις 4 Νοεμβρίου και τη Γαλλία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης στις 8/11. Όμως, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης», η ΟΧΕ ενημέρωσε σχετικά την EHF και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με τη σειρά της ανέβαλε τα δύο παιχνίδια της εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες (28/10) η EHF ανέβαλε -μεταξύ άλλων- τα πρώτα δύο παιχνίδια του Βελγίου (σ.σ. με Γαλλία και Σερβία), το οποίο μετέχει στον όμιλο της εθνικής Ελλάδας.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (30/10) η ΟΧΕ αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέβαλε τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του ΕURO 2020 με αντιπάλους την Σερβία (4/11) στο Ζρένιανιν και την Γαλλία (8/11) στην Κοζάνη.

Την χθεσινή ημέρα με πρωτοβουλία της ΟΧΕ υπήρξαν διαβουλεύσεις με την EHF και τις ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Σερβίας, ενώ σήμερα στάλθηκε επιστολή, στην οποία η ελληνική πλευρά ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας από την πανδημία του covid-19, αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τα οποία καθιστούν αδύνατη τόσο την αγωνιστική, όσο και την οργανωτική προετοιμασία Εθνικής Ομάδας και Ομοσπονδίας, ενόψει των επίσημων αγώνων.

Κατόπιν τούτου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέβαλε τις δύο αναμετρήσεις, κάτι που είχε πράξει και για τους άλλους δύο αγώνες του ομίλου (Γαλλία-Βέλγιο και Βέλγιο-Σερβία).

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2022 θα οριστούν εκ νέου από την EHF».

 

Μοιραστείτε την είδηση