Αναζητείται λύση για τη δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ

2 Min Read

Έντονη συνεχίζει να είναι η ανησυχία στη ΔΕΥΑΚ μετά τη δέσμευση των λογαριασμών της από τη ΔΕΗ. To θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας όπου τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας έκαναν λόγο για άστοχη κίνηση από πλευράς ΔΕΗ.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή με μια αιφνιδιαστική κίνηση η  ΔΕΗ δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς  για χρέη της δημοτικής επιχείρησης ύψους ύψους 7.055.000 εκατ. ευρώ. Τα χρέη αφορούν αρχικό κεφάλαιο 3.3 εκατ. ευρώ από τα τέλη της  δεκαετίας του 90′, το οποίο με τόκους άγγιξε τα 9εκ. ευρώ πριν μειωθεί κατόπιν συμφωνίας ΔΕΗ- ΔΕΥΑΚ στα 7εκ. ευρω. Να σημειώσουμε πως η ΔΕΥΑΚ δεν έχει καμία άλλη οφειλή στη ΔΕΗ και εντάσσεται στους συνεπείς καταναλωτές, λαμβάνοντας και την αντίστοιχη μείωση.

Ο Δήμος Κοζάνης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης  έχει ήδη καταθέσει στη ΔΕΗ συμβιβαστική λύση προτείνοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, αίτημα που η ΔΕΗ φέρεται να εξετάζει θετικά.

Αξίζει να σημείωσουμε πως δέσμευση δεν σημαίνει και είσπραξη του ποσού από πλευράς ΔΕΗ καθώς μια τέτοια ενέργεια έπεται, αν δεν προχωρήσει η συμφωνία των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΚ προχώρησε  σε αίτηση ανακοπής της δέσμευσης των λογαριασμών της, με την εκδίκαση να αναμένεται την Τετάρτη.

 

Μοιραστείτε την είδηση