Αυστραλιανή εταιρεία φέρεται να έχει υποβάλει πρόταση για αγορά ελληνικού λιγνίτη

2 Min Read

Αυστραλιανή επιχείρηση έχει καταθέσει πρόταση για αγορά λιγνίτη, που πλέον δεν χρησιμοποιούμε, προκειμένου να τον αξιοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας, ανέφερε  σε tweet του ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Σε αυτό επισημαίνει ότι στόχος των Αυστραλών είναι η δημιουργία μονάδας δίχως ρύπους, λόγω της νέας τεχνολογίας, σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

- Advertisement -

Η τεχνολογία βασίζεται στο συνδυασμό συστήματος αεριοποίησης, αναμόρφωσης του μεθανίου με ατμό (SMR-steam methane reforming) και αυτοθερμικής – ξηρής αναμόρφωσης, (Auto – Τhermal Reforming ATR – dry
reforming). Παράγει επίσης, χωρίς ρύπους, H2

Σύμφωνα με πληροφορίες του businessenergy, η πρόταση έγινε από τον αυστραλιανό όμιλο Clean Energy Ressources και αφορά σε επένδυση 220 εκατ. ευρώ για μονάδα παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρισμού. Η Clean Energy Ressources είναι εταιρία που δραστηριοποιείται στην κυκλική οικονομία, αξοποιώντας απορρίματα διαφόρων τύπων για την παραγωγή ενέργειας κλπ,, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

Σημειωτέον ότι η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες που έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων των χωρών παγκοσμίως, με αφορμή τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

Πηγές του «Χρόνου» που γνωρίζουν καλά τα ενεργειακά θέματα και  ρωτήθηκαν για το θέμα σημείωσαν  πως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σε τέτοιες εξαγγελίες.

 

 

Με πληροφορίες liberal.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση